Калин Георгиев смятал да подаде оставка

Калин Георгиев смятал да подаде оставка | StandartNews.com

София. Главният секретар на МВР Калин Георгиев е заявил намерението си да подаде оставка от поста, съобщи БНР, позовавайки се на собствени източници.

Към момента обаче Георгиев остава на работа, тъй като оставката му все още не е разписана от вътрешния министър Петя Първанова.

От пресцентъра на МВР съобщиха за агенция "Фокус", че към момента подадена оставка няма.

По време на управлението на ГЕРБ Георгиев три пъти подава оставка, но тя не бе приемана, припомня БНР. Калин Георгиев е главен секретар на МВР от 2009 година. Преди това беше началник на главна дирекция "Национална полиция".

В края на април той беше викан в прокуратурата по разследването за незаконното подслушване. Впоследствие обвинението прекрати производството срещу членове на СДОТО и обяви, че има данни срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Прокуратурата още не е поискала депутатския му имунитет.

По информация на вестник „Преса" президентът Росен Плевнелиев е говорил с главния секретар на на МВР и го е помолил да изчака с напускането си, за да не създава смут във ведомството. Изданието твърди, че шефът на Агенция „Митници" Ваньо Танов също е подал оставка още преди „десетина дни".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай