Калин Вельов разкри тайните на Куфарът

Известният музикант споделя за емоциите на сцената в „Маскираният певец“

Калин Вельов разкри тайните на Куфарът | StandartNews.com

Калин Вельов е вторият участник, напуснал трети сезон на „Маскираният певец“, като артистът се изправи в епична тройна битка с Носорогът и Прилепът. Известният музикант успя умело да прикрие от детективския панел и от зрителите истинската си самоличност до последния момент. Калин споделя впечатленията и емоциите си за участието си под маската на Куфарът и за лъжите, които е трябвало да изрича, за де не го разпознаят и демаскират от най-близкото му обкръжение.

„Под маската на Куфарът беше топло и костюмът ограничаваше движенията ми. Можех да движа само коленете и глезените - като Пинокио. Когато съм на сцена имам повече движения от кръста нагоре, докато тук съм скован. Аз не съм много гъвкав танцьор, затова и не мога да покажа много танци. Тежестта на куфара тежеше повече на главата. Запотяваха се очилата, през които можех да гледам. Беше истинско предизвикателство“, разказва Калин Вельов в ефира на Нова.

Калин признава, че се опитвал да заблуди с гласа си журито. Трудно е било да заблуди хората, с които работи, които познават добре тембъра на гласа му. Но с изборът си на блус и рок парчета, като Джеймс Браун и Джо Кокър, успява да остане скрит от публиката, която го свързва предимно с латино музика.

„Според мен най-трудното е да изградиш образ на маската. Затова първо искам да изкажа комплименти към създателите на костюмите, които са уникални и впечатляващи и втори път към участниците и артистите, защото изгледах първото шоу и съм впечатлен от талантливите и интересни образи“, разкрива какво го е затруднило и впечатлило при изграждането на образа на Куфарът. „Много са се постарали всички. Целият екип работи като машина.“

„При мен никой не знаеше, че участвам в шоуто. Последната лъжа, която пласирах в събота е, че отивам на концерт с Фицата, а ние всъщност имахме концерт в неделя. За репетициите измислях всякакви лъжи за различни ангажименти. Най-трудно беше да скрия участието си от дъщеря ми и племенницата ми. Лъжех ги, че отивам на участия. Приготвях инструменти в коридора, дрехи и се измъквах“, споделя певеца за лъжите, които му се е налагало да изрича пред близките му, за да не го разкрият.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай