Какво е твоето извинение?

Три деца и 10-часов работен ден не са нищо особено, хвали се Мария Канг, измислила слогана

Какво е твоето извинение? | StandartNews.com

"What's your excuse?" или "Какво е твоето извинение?" напоследък e една от най-популярните фрази в интернет и социалните мрежи. Безброй снимки, постери, статуси и истории я използват като мотивационен трик, който да задейства волята на потребителите. Изречението най-често се прилепя към снимка на добре изтренирано и ефектно фитнес тяло. Идеята е: "Ето, аз успях - тренирам здраво и резултатите са видни. Какво обаче е твоето извинение, за да не го правиш?"

Идеята е на Мария Канг, американка с азиатски корени, определяща себе си като "No excuse mom" или "майка без извинения". Мария предизвика едновременно скандал и одобрение със серия от снимки, които пусна в социалната мрежа. На фотосите тя

демонстрира жестоко тяло

стегнат корем и бедра, ведра усмивка и здрава амбиция. 32-годишната дама се хвали, че има три малки деца, бизнес, който я ангажира минимум 10 часа дневно, домакинска работа, но нищо от това не може да й послужи за извинение, стане ли въпрос за усилени тренировки в залата. Майката със страхотните форми си направи и сайт - за да може всяка жена, която има трудности с многото си задължения, да открие съвет, мотивация и ролеви модел, на който да подражава.

Мария обаче си спечели и хиляди недоброжелатели. Те я критикуват заради това, че доста безцеремонно предизвиква завистта на всяка жена, която има проблемна фигура. Така или иначе американката обаче създаде внушителен интерес към себе си: снимката й е видяна от повече от 16 милиона потребители и натрупа над 12 хиляди коментара сред вълна от споделяния в социалните мрежи. Това пък съвсем надъха Мария, която не спира да публикува собствени секси фотоси, придружени, разбира се, от превърналото се в мания изречение - What's your excuse? Канг пусна и нейни постери за продажба, които фитнесджиите да окачват наоколо в залата, за да се вдъхновяват.

Освен всичко друго американката пуска често и не особено литературно издържани, но мотивиращи есета за преследването на мечтите. Тези й публикации също трупат не малко почитатели.

Кодовите думи на мацката са дисциплина и търпение

позитивно мислене и вяра в силите. Канг разчита и на популярния слоган "No pain, no gain" - "Без болка няма напредък". Тя се уповава на леко дискредитираната американска мечта. Убеждава читателите да не се отказват от целите си, колкото и да е трудно.

Като всяка модерна фраза обаче и тази бързо излезе от първоначалното си предназначение. Обидени майки започнаха да публикуват текстове срещу Мария. "Извинението ми да не бъда като Мария Канг е, че харесвам спокойствието. Обичам да си почивам, да живея на бавни обороти, да се наслаждавам на света. Тя е от тези жени, чийто живот преминава в списъци с цели и тяхното задраскване в края на годината. И така - до безкрайност. Със сигурност, без да звучи злобно, ще дойде момент, в който свръхамбициите й ще я съсипят", пише не особено впечатлена от акциите й майка. Други ядосани жени пък обвиняват Мария в това, че тя не забелязва нещо прекалено видно. "Тя е красива по природа. Има хубаво лице и хубаво тяло, независимо дали ще тренира или не. Освен това е азиатка, а азиатките по принцип надебеляват трудно. Всичките природни дадености обаче са въпрос на късмет, който не всички имаме. И не е приятно постоянно да ни го натрапват", дразнят се с Мария по форумите.

Феновете се хващат за биографията на Канг - всъщност тя се занимава с фитнес още от 18-годишна и е съвсем логично да изработи супертяло. Мария, съвсем в тон с принципите на маркетинга, убеждава трениращите, че добри резултати могат да се постигнат и бързо. "Какво е твоето извинение да прекараш 15 години във фитнес залата, вместо да живееш за мига, както трябва да прави всеки млад човек"?, иронизират я обаче в социалните мрежи. Така или иначе Мария

успя да провокира

американците, и то в най-наболялата им тема - наднорменото тегло. А слоганът й "Какво е твоето извинение" вече се прикача към всякакви мотивационни постери. Особено популярни са снимки на хора с протези, които въпреки всичко се занимават усилено с тялото си. Има и обратен, ироничен вариант: например, снимало се е момче, което е написало: "Аз работя в "Макдоналдс". Какво е твоето извинение да не го правиш и ти?!" Или пък Дарт Вейдър, който "казва": "Аз изгубих жена си, изгоряха ми двата крака, синът ми ме мрази и въпреки всичко се справям. А какво е твоето извинение?".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай