Какво закусва Елизабет II

По време на закуска кралицата обича да чете вестници

Какво закусва Елизабет II | StandartNews.com

Членовете на британското кралско семейство вероятно са най-популярните кралски особи в света. Семейството на Елизабет II беше сред най-обсъжданите дори и преди оттеглянето на принц Хари и Меган Маркъл и скандалното им интервю за Опра Уинфри. Но каква е в ежедневието си кралицата на Великобритания? 

Кралицата се събужда в 7:30 сутринта, пие чай без захар и яде бисквитки с мляко. Тъй като любимите вкусове на членовете на кралското семейство се пазят в тайна, е трудно да се каже коя марка чай предпочита Елизабет. В 8:30 часа кралицата закусва със съпруга си в трапезария с изглед към градината на Бъкингамския дворец. Обикновено ядат корнфлейкс, кисело мляко и препечени филийки с кленов сироп или мармалад. По време на закуска кралицата чете вестници. Като правило това са Daily Telegraph и Racing Post. След това тя провежда срещи по различни въпроси със своите асистенти. До късно вечерта Елизабет, в нормални обстоятелства, е заета със срещи и събития. Непосредствено преди лягане кралицата се занимава само с въпроси от национално значение: чете всички документи, съдържащи важни теми, които получава всеки ден в червен куфар.

Колие от перли е един от любимите аксесоари на кралицата. Когато е на 10, тя получава огърлицата от дядо си Джордж V. По-късно кралица Мери, бабата на Елизабет Втора ѝ подарява перлени обеци. Днес и двата предмета са част от образа на съвременния монарх. 

От древни времена монарси от различни страни са сменяли имената си преди да се възкачат на трона. Във Великобритания тази традиция също е често срещана. Преди коронясването кралица Виктория е била принцеса Александрина, а крал Джордж - Алберт. Елизабет II обаче предпочита да не променя името си, тъй като това не е задължително. Разбира се, много привърженици на традициите все още помнят избора на кралицата. През 2002-а, в навечерието на 50-годишнината от възкачването на престола на кралица Елизабет, тя получава няколко писма от Шотландската национална партия. Членовете й настояват най-накрая да промени името си, но тя не се поддава.

Според кралски анализатори различните членове на семейството имат свои собствени привилегии. Така съпругът на Елизабет II я нарича Лилибет. Бъдещата кралица наричала себе си така, когато е била дете. Други членове на кралското семейство са задължени да се обръщат към кралицата с "Ваше Величество". Дори собственият ѝ син Чарлз трябва да спазва това правило, преди да я нарече "мама". Когато е бил малък, правнукът на кралицата принц Джордж я нарича "Ган-Ган". Това е начинът, по който той казва прабаба. 

Кралицата е наистина пестелива и е пример за всички свои служители. Известно е, че тя винаги изключва осветлението, когато излиза от някоя стая и настоява всички жители на двореца да правят същото. Тя също предпочита от години да използва един и същ цвят лак. Лакът "Essie’s Ballet Slippers" е единственият цвят, който Нейно Величество носи от 1989-а насам.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай