Какво ще прочете Бил Гейтс тази зима?

Всяка година преди празниците Гейтс дава списък от 5 важни според него книги

Какво ще прочете Бил Гейтс тази зима? | StandartNews.com

Основателят на „Майкрософт“ Бил Гейтс е сред най-известните любители на четенето на книги от всякакви жанрове. В края на всяка година той традиционно представя своя кратък списък от любими книги, които всеки да прочете през зимата. Времето за четене се увеличава в края на годината заради почивката около коледните и новогодишните празнични дни…

Ето го и краткият списък от 5 книги, които всеки трябва да прочете през зимата според Бил Гейтс. Списъка преведе българският сайт Ladyzone.bg.

1. "Американски брак" от Таяри Джоунс (Tayari Jones - An American Marriage)

Книгата е препоръчана на Бил Гейтс от дъщеря му и разказва за афроамериканска двойка, чийто брак е разкъсван от перипетии.

2. "Тези истини от Джил Лепоре" (Jill Lepore - These Truths)

Бил Гейтс препоръчва тези 800 страници като курс по опресняване на американската история.

3. "Растеж" от Вацлав Смил (Vaclav Smil - Growth)

Безспорно това е един от любимите автори на Бил Гейтс, който не пропуска да го изтъкне в ежегодните си класации. Последната му книга очевидно също не разочарова.

4. "Подготвен" от Даян Тавенър (Diane Tavenner - Prepared)

Бил Гейтс препоръчва тази книга като ценен наръчник за това как родителите да подготвят децата за житейския етап след завършването на гимназията, което може да бъде трудно приключение за тийнейджърите.

5. "Защо спим?" от Матю Уокър (Matthew Walker - Why We Sleep)

Ако искате да се радвате на по-добро физическо и психическо здраве през новата година, непременно прочетете тази книга за важността от нощния сън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай