Какво се случва на Пепеляшка от 1001 нощи

Момиче, което работи като сервитьорка в хотел успява да спечели сърцето на арабски шейх

Какво се случва на Пепеляшка от 1001 нощи | StandartNews.com

Това, което се случва в живота на Наталия Алиева, напомня много на приказката за Пепеляшка, която среща своя принц. Само че във вариант сякаш изскочил от приказките за „1001 нощи“…

И така, едно просто момиче от Минск, което работи като сервитьорка в хотел успява да спечели сърцето на арабски шейх – Саид бин Мактум ал-Мактум, който се влюбва в нея от пръв поглед и й прави предложение за брак само седмица след срещата им.

Казват, че луксозната сватба, която се състои през 2007 г. в Дубай, поражда нова мода сред арабите – да се женят за белоруски момичета. Оттогава са изминали тринадесет години, двойката все още е заедно, но дали Наталия (сега Шейха Айша) е толкова щастлива, както мнозина мислят или е заложница в своята „златна клетка“.

Наташа е беларуско момиче от просто съветско семейство с азербайджански корени по бащина линия. Тя е родена през 1988 г., в детството и юношеството си не се различава от връстниците си. След като завършва средно образование постъпва в Института по физическо възпитание, а в свободното си време обича да играе волейбол и за да не виси, както се казва, на врата на родителите си, си намира работа като сервитьорка в ресторант на един от елитните хотели в Минск. В този хотел арабският шейх Саид ал Мактум отсяда през август 2007 г.

Престолонаследникът на Дубай, чието пълно име е Саид ал-Мактум бин Мактум е запален спортист, пристига в Минск за състезания по стрелба и случайно намира втора съпруга. Представителят на управляващата кралска династия в ОАЕ, Ал Мактум в е син на бившия емир на Дубай, племенник на настоящия емир и министър-председател на ОАЕ. Саид е професионален състезател по стрелба, участник и победител в множество международни състезания по стендова стрелба. За първи път той вижда деветнайсетгодишната Наталия в ресторанта на хотела, когато едно момиче му донася сок и буквално не може да откъсне поглед от нея. Той дори отмени посещението си на турнира по стрелба в Русия, като решава да остане в Минск. Както се оказа, през това време Наталия придружава принца няколко пъти на различни събития, а седмица след като се срещат, мъжът отива при родителите на момичето да поиска ръката й за брак. По-късно родителите признават, че когато виждат очите на дъщеря им да греят от щастие, веднага разбират, че дори без тяхното съгласие тя е готова да отлети със своя любим дори до края на света. Въпреки че предложението на принца е пълна изненада за тях, родителите дават своята благословия, като получават думата на Саид, че той ще узакони отношенията с Наталия, както трябва.

След това има доста скромна сватба в тесен семеен кръг, на която пристигна ходжа, младоженците подписват споразумение и отпразнуват това събитие. Принцът наистина не искаше пресата да започне да пише за сватбата още преди да се е върнал у дома. По-късно, вече в Емирствата, тържеството е отпразнувано с голям мащаб.

В началото на септември младоженците заминават заедно за Кипър, където се провеждат следващите състезания по стрелба, а след това Наташа и съпругът й отиват в новия си дом – в Дубай. Разбира се, момичето е много притеснено как ще я приеме първата съпруга на Саид и общите им наследници, но притесненията й са напразни. Момичето незабавно е прието като член на семейството, съпругът й й подарява луксозна къща, тъй като според обичаите на арабска държава мъжът е длъжен да осигури на всяка от съпругите си жилищна площ, където тя би била пълноценна любовница. Освен това съпругът й подарява на Наташа елитна кола с личен шофьор и й назначава охрана. Момичето се грижи за себе си: ходи по магазини, в салони за красота, във фитнес и така нататък. Всичко това е платено от съпруга й, за когото винаги трябва да бъде красива и поддържана. В ОАЕ тя усърдно усъвършенства английския си език, учи с частни учители и започна да учи арабски и да разбира тънкостите на исляма. След брака и приемането на религията на съпруга си момичето сменя името си и сега се казва Шейха Айша.

Статутът на втора съпруга изобщо не я разстройва, тъй като Саид, първата му съпруга и децата се отнасяха страхотно с нея. Наташа има своя прислуга, довчерашната ученичка вече е неограничена в пари и скоро двамата със съпруга й имат обща наследница. Шейхът дори предлага родителите на Наталия да се преместят от Минск в Емирствата, обещавайки да им осигури комфортен живот, но те отказват, като решават, че просто ще летят от време на време да посещават дъщеря си и внучката .

Наталия е омъжена за шейх в продължение на тринадесет години, но ако в началото животът й предизвиква силен обществен интерес и е широко отразен в пресата, то през последните години практически няма информация за нея никъде. Според някои сведения брачният живот на двойката се развива хармонично само през първите няколко години, след това момичето е откровено уморено да живее в “златна клетка”, иска повече свобода, освен това тя изисква Саид да изслушва и нейното мнение, но вместо това шейхът наказва жена си за наглостта и започна да се дистанцира от нея.

През 2015 г., след поредното състезание по стрелба, принцът се завръща у дома с трета съпруга, която, подобно на Наталия, има азербайджански корени. Състезателка по художествена гимнастика на име Зейнаб Джавалди става новата му избраница. Подробностите за тяхното познанство остават зад кулисите, освен това една година след сватбата момичето се обръща към своите сънародници, както и към пресата, с молба да не се бъркат в личния й живот и да не публикуват никакви материали, свързани със семейството й. Много хора отбелязват, че Зейнаб много прилича на втората съпруга на шейха, Наталия. В тази връзка дори беше предложено Саид, заради напрежението с втората си любима, да се опита да й намери заместител. Сега принцът не толкова често угажда на 32-годишната Наталия-Айша с вниманието си, но продължава да подкрепя финансово нея и наследницата им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай