Петък,

Какво да носим в джоба против уроки и за късмет

От: Стандарт -
32409
Какво да носим в джоба против уроки и за късмет
A
A
A

Освен червения конец на ръката има доста други талисмани, които са способни да носят късмет на притежателите си и да ги пазят от лоши очи. Още от древна Елада знаем, че дафиновият лист символизира величието, лидерството, богатството, пише Ретро.бг.

Дафиновият лист носи вътрешна увереност в собствените сили, в постигането на целите. Вярва се, че може да привлича богатство. Препоръчва се да се носи след като се измие под студена течаща вода и се подсуши. След това се поставя в торбичка, за да не се натроши.

Който е събирал камъчета като малък, знае каква радост представлява намирането на бяло кръгло камъче, което природата сякаш е изваяла с особено внимание. Затова и се приема като символ на живота. Перфектната геометрична фигура е точно кръг. Изразява безкрайността и ражда енергия и я предава на собственика си. Колкото камъкът е с по-съвършена кръгла форма, толкова по-силна е енергията му. Измиването под течаща вода се препоръчва, за да се премахнат натрупани външни енергийни влияния и да се подготви за талисман. Бялото кръгло камъче в джоба пази от болести.

Мидата се асоциира с морето, в нея е заключена неговата енергия. Солената вода има мощни почистващи качества, знаем, че солта от древни времена се ползва за енергийно прочистване. Носи и положителен заряд. Затова и хората всяка година се завръщат от почивка на морския бряг с шепа мидички за талисмани за дома и за всеки член от семейството.

Джинджифилът е билка, която ползваме активно при простуди заради загряващия ефект, който има. Освен кулинарна и здравословна употреба джинджифилът има и магически сили. Той става за амулет за защита на дома. Вярва се, че гони зли духове и възстановява домашната хармония.Това коренче дава решителност и непоколебима увереност на човека, който го носи, и затова се препоръчва като талисман, който може да се държи в джоба в торбичка.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com