Какви са традициите за Китайската Нова година

Една седмица преди посрещането й

Какви са традициите за Китайската Нова година | StandartNews.com

Една седмица преди посрещането на Китайската Нова година.

От 2 до 4 февруари в Китайския културен център в София официално стартира "Весела Китайска нова година" "Пролетен дракон" 2024 г., предаде БНТ.

Центърът отворя всички етажи на сградата и чрез дейности като дегустация на храна, артистични представления, базар за културен туризъм и фолклорни преживявания.

Фестивалът "Пролетен дракон" 2024 година започна в 10:00 ч. днес. Той се провежда една седмица преди Китайската Нова година, която е на 10 февруари.

"Миналата година беше годината на заека, сега посрещаме годината на дракона. Според китайската култура, изминалата година е романтична година. Тази година е по-просперитетна, защото драконът е силен и мощен. Имаме много традиции, като например, всички трябва да носят червен цвят", сподели Ма Ци, аташе при Посолството на Китай в България.

"Тази година ще има новогодишни забавления в Китайския културен център в София. Има церемония и различни игри, базар и на 4 февруари ще има галакоцерт. Има много интересни мероприятия, хората ще могат да се научат да правят китайски пелмени, да опитат традиционни ястия от китайската кухня, игри с хвърляне на стрели, писане на йероглифи", разказа директорът на Китайският културен център в София Хонг Хай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай