Събота,

Каква е тайната на вкусната супа

От: Стандарт -
2138
Каква е тайната на вкусната супа
A
A
A

Каква е тайната за приготвянето на всукна супа?

Понякога тя може да бъде уникално вкусна, а друг път да е просто овкусена водица. Но как да приготвим идеалната и вкусна супа? Има ли някакъв специфичен чалъм в това?

Отговорът е да. Диетологът и биохимикът д-р Екатерина Новикова разказа как да приготвим идеалната супа. Освен това тя обясни дали всички супи са полезни и защо.

Експертът обясни, че супата насърчава храносмилането на храната, тъй като бульонът разрежда стомашния сок.

В същото време при готвене на зеленчуци в супата всички витамини и ензими се унищожават. Освен това при готвене на месо креатинът и креатининът могат да се отделят в бульона.

Диетологът уточни, че е по-добре да ядете пилешка супа с фиде или пасирана зеленчукова супа, отколкото пържено парче месо или порция кнедли със сос.

„За да направите супата по-полезна, струва си да отцедите първия бульон (ако е супа с месо). По-добре е да поставите някои зеленчуци, които могат да се консумират сурови, както и билки директно в чинията с готовата супа“, уточни д-р Новикова.

На свой ред колегата й – гастроентерологът д-р Сергей Вялов посъветва да се откажете от крем супите, тъй като те влияят негативно на функционирането на панкреаса.

  jenata.blitz.bg

 


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com