Как ще изглеждат двата лева със Стоянка Мутафова

Пускат монетата в обращение в понеделник

Как ще изглеждат двата лева със Стоянка Мутафова | StandartNews.com

Българската народна банка пуска в обращение от 24 януари (понеделник) медна възпоменателна монета на тема „100 години от рождението на Стоянка Мутафова“

Цената на монетата е 30 (тридесет) лева.

Монетата ще се продава в Българската народна банка – на две каси на пл. „Княз Александър I“ № 1 и четири каси в Касов център на БНБ на ул. „Михаил Тенев“ № 10, както и в офиси и клонове на Банка ДСК АД, Първа инвестиционна банка АД, Райфайзенбанк (България) EАД и Тексим Банк АД.

В периода от 24 до 26 януари 2022 г. включително всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от Българската народна банка до 2 броя монети, след което възпоменателната монета „100 години от рождението на Стоянка Мутафова“ ще се продава без ограничения, съобщи БНБ.

Най-вероятно обаче "Стоянка" ще бъде изкупена още в първите часове след пускането ѝ. Това се случи с последната възпоменатална монета на БНБ с лика на Гоце Делчев, която бе пусната в обращение в понеделник. За задоволяване на големия интерес двулевката със СТоянка Мутафова е отсечена в по-висок тираж - 4000 бройки, вместо 3000, колкото беше Гоце Делчев. 

Виж още: Гоце Делчев поскъпна тройно за часове

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай