Как се живее с полтъргайст - разказ от първо лице

Доналд местел чехли из стаята и вдигал столове във въздуха

Как се живее с полтъргайст - разказ от първо лице | StandartNews.com

Шърли Хичингс, известна още като „жената от най-страшната къща в Англия“, разказа пред „Сън“ за първи път от години как семейството й е било преследвано години наред от полтъргайст, когото нарекли Доналд, пише Дарик.

Домът от детството на Шърли е в Батърси, Южен Лондон. Според нея тя се е сблъскала с отвъдна сила, когато била на 15 години. Семейството е събудено от силен тътен, който сякаш идвал от стените и от тавана – това било началото на запознанството й с Доналд.

Шърли Хичингс изтъква, че той се е вихрил между 1956 и 1968 г., като в този период в семейната къща предмети летели из стаите, чувало се загадъчно почукване, огънят без причина се разпалвал в камината.

Сред изпълненията на Доналд е бутнат от рафт часовник, местене на чехли из стаята и вдигане на столове във въздуха. Според Хичингс семейството й веднъж я обляло със светена вода, за да я предпази от „дявола“, но това още повече ядосало Доналд, който разкъсал завесите.

Ставащото в дома на Шърли привлякло вниманието на полицията, на местните власти и на журналистите. В пресата започнали да пишат за Доналд, публикациите привлекли прочутия ловец на духове Харолд Чибет. След като разгледал къщата, той уверил семейството, че смята Доналд за неспокоен дух, който преследва определен човек и причинява физически смущения.

Досадният портъргайст е изплашил не един и двама ухажори на Шърли. А когато тя се омъжила и се преместила в Западен Съсекс, призракът я последвал. Според нея Доналд се кротнал едва през 1968 г.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай