Как да си купим жигула и москвич на 3000 км от соца?

Голяма радост за ценителите

Как да си купим жигула и москвич на 3000 км от соца? | StandartNews.com

Общо 90 стари автомобила на повече от 30 години са обявени за продан от ретро музея във Варна. Обявата е качена на фейсбук страницата на музея. В нея е уточнено, че това не са колите в залата, а от склада. Причините, които налагат продажбата, са, че лимитът на помещението е почти запълнен и трябва да се изчисти всичко от склада, пише вестник Ретро.

За продан са обявени „ГАЗ-13 Чайка“ в почти чисто ново състояние. „Волга 2410“ на 5 хил. км, „Вартбург 311“ на 7 хил. км, „Вартбург 353“ на 1000 км и друг на 9 хиляди. „ВАЗ 21013“ на 300 км, „Москвич“ на 3 хил. км, „ГАЗ-69“ на 3 хил. км, „УАЗ-469“ на 1000 км, „Варшава“, „Шкода“, „Трабант“, „Волг-М21“, „Баркас“, „ЖУК“ и още много други. За интересуващите се от ретро автомобилите има посочен телефон, на който могат да получат информация за цени и други подробности. А такива не липсват, се вижда от коментарите под обявата. Над 400 са запитванията за цена и възможност за закупуване. Има предложения от потребители да се организира търг за автомобилите, тъй като за 90 броя има над 400 желаещи.

Информацията за разпродажбата дори е споделяна и на други потребители и групи над 700 пъти. Част от коментарите пък са разкази за случки от миналото с такива коли, а други пък с носталгия си спомнят, че са се качили за пръв път зад волана на жигула. Интерес предизвиква и моделът на москвич в зелен цвят.

Снимки на част от колите за продан са качени под обявата, като най-голям интерес предизвиква зеленият „УАЗ-469“. Над 50 души са поискали информация за цена, която обаче се получава при обаждане на посочения в обявата телефон. Сред интересните за потребителите експонати е и „Лада 5“, както и „Волга“, за която потребители споделят, че е мечта, която все още не е сбъдната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай