Събота,

Как да отслабнем с ходене. Пет съвета

От: Стандарт -
1966
Как да отслабнем с ходене. Пет съвета
A
A
A

Ако нямате време и възможности да практикувате  интензивен спорт, но искате да сте във форма и да сте сравнително активни, разходките са чудесен избор за вас. Много проучвания доказват ползите от ходенето пеша за здравето. То е полезно за здравето на сърцето, за здравяването на костите и нямалява риска от някои заболявания - високо кръвно налягане, висок холестерол, диабет тип 2 и някои видове рак.

Ето някои съвети за ходенето, според "Pop Sugar".

Правилна поза

Важно е да сте добре изправени, да гледате нагоре, да не ходите прегърбено и с отпуснати ръце, ако искате да постигнете добри резултати.

Правете дълги разходки

Разходките в квартала и до близкия парк също са полезни, но ако искате да сваляте килограми, правете разходки на дълги разстояния. Ако в момента извървявате 3 км на ден, започнете плавно да увеличавате с по 10% това разстояние - през първият ден вървете пеша 3,3 км., през втория - 3,6 км., през третия - 4 км и т.н.

Увеличете темпото

Започнете да ходите с по-бързо темпо, като нека това също да става плавно. Може да правите комбинации - да вървите много бързо няколко минути, после да ходите бавно, докато си починете, а после с умерено темпо. Или да вървите бързо една минута, а после да ходите бавно 2 минути и да повторите това поне 10 пъти.

Ходете по екопътеки

Когато свикнете с повече ходене пеша, предизвикайте себе си. Изберете по-труден маршрут, например някоя екопътека. Така ще напрегнете повече мускулите си и ще изразходите повече калории. А и времето, прекарано сред природата, ще ви се отрази добре и психически.

Ходете по стълби

Опитайте да включите стълби в тренировките си. Ходенето по стълби ще ви измори повече и така отново ще изгорите повече калории.

Източник: teenproblem.net


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com