Къде отиват парите на най-щастливите хора в света

За какво се харчи най-много

Къде отиват парите на най-щастливите хора в света | StandartNews.com

Хората във Финландия харчат най-много за жилища, следвани плътно от британците, сочат данни на Resolution Foundation, цитирани от Euronews.

Припомняме също, че Финландия остава най-щастливата страна в света за седма поредна година според Световния доклад за щастието. Баланс между професионалния и личния живот, уют у дома, но и в офиса или университета.

Свобода и равноправие, сигурност. И още - образование в крак с времето, свободен достъп до здравеопазване, високо доверие в институциите.

Британският институт е установил, че хората във Финландия са заделяли средно 24% от общите си разходи за жилища, като далеч изпреварват средното ниво в ЕС от 15 на сто.

Данните са комбинация от плащания действителен наем и сумата, която собствениците на жилища биха платили, ако наемаха жилището си на отворения пазар.

За сметка на това жилищата в Полша заемат най-ниския дял от разходите сред страните от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) с 6 на сто от разходите.

Цените на жилищата са най-високи във Великобритания, следвани от тези в Нова Зеландия, Австралия и Ирландия. Полша и Гърция са доста под средното ниво в ОИСР, като по-ниските цени обясняват отчасти високото им потребление на жилища.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай