Изпращаме годината с необичайно време, как ще започне 2022 г.

Високи температури в последната седмица на 2021 г. захлаждане от 1-и януари

Изпращаме годината с необичайно време, как ще започне 2022 г. | StandartNews.com

Последната седмица за 2021 г. ще започне с необичайно високи температури за края на декември, съобщват от Meteo Balkans.

Валежи от дъжд се очакват на много места в Западна и Северозападна България, но в останалата част от страната ще остане сухо.

След обяд в понеделник валежите ще се усилят, като по-значителни ще са над югозападната част на страната. Вятърът ще продължи да духа от юг-югозапад, а в Дунавската равнина - и временно от изток-североизток. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 1° и 5°. Малко по-високи ще са по Черноморието – до 6-7°.Максималните температури през деня ще бъдат необичайно високи за края на декември и в широки граници. Те ще варират между 7° и 12°, а на места в югоизточните райони от страната - до 13°-15°. По-студено че остане в местата с по-трайна мъгла в между 4° до 7°С.

В навечерието на вторник процесите, обхванали Западна и Южна България, постепенно ще се изнасят на изток и ще спират, но ще остане облачно. През деня във вторник  и в следобедните часове в Югоизточна България не е изключено дори да прегърми. Вятърът в страната ще идва от югозапад и постепенно ще отслабне. Слабо повишение на температурите очакваме  в Северозападна България и в Предбалкана, а над останалата част от страната – слабо понижение. Преобладаващите максимални температури в страната  ще са между плюс 7° и плюс 9°, малко по-високи в Дунавската равнина - до 11-12°С.

Приближаващ средиземноморски циклон и студен атмосферен фронт над Егейско море ще дестабилизират времето в следващите дни.

В сряда през деня от северозапад през страната ще премине студен атмосферен фронт и температурите ще се понижат. Времето ще е облачно и дъждовно, като по-значителни ще са валежите в следобедните часове в Източна България. Привечер в Предбалкана и планинските райони от  Западна България за кратко ще завали и слаб сняг. 

В четвъртък  валежите постепенно ще спират и времето ще е с променлива облачност. Температурите слабо ще се понижат, но ще останат високи за края на декември .

Времето на Нова година  

Ще изпратим годината със стабилно време и дори повишение на дневните температури. В низините и в Дунавската равнина ще остане мъгливо. След обяд облачността в повече райони ще се разкъсва и ще се установи слънчево време. Максималните температури ще бъдат необичайно високи за края на декември и ще са в широки граници - между 5° и 9°. На места в югоизточните райони ще достигнат 10°-11°. По-ниски ще останат дневните температури в местата с по-трайна мъгла – до едва  4°С.

Как започва 2022 г.

На 1 януари през деня, с усилване на вятъра от север, през страната ще премине студен атмосферен фронт. По-значителни валежи се очакват в  Дунавската равнина и Централния Предбалкан. Температурите ще се понижават. Максималните в събота в Западна и Централна България ще са между 2 и 5 °C, в източните райони - до 4-6°C.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай