Неделя,

Изписаха Сашка Васева! Какво направи след операцията?

От: Агенция Стандарт -
5174
Изписаха Сашка Васева! Какво направи след операцията?
A
A
A

Фолклегендата Сашка Васева е пропяла отново след мозъчната операция, която преживя преди няколко месеца. Това разкрива пред "Телеграф" съпругът ѝ Христо Бакърджиев.

Преди да я изпишат от немската университетска болница LMU-Klinikum в Мюнхен, тя е поздравила своите доктори с акапелно изпълнение на Шуберто-вата класика "Аве Мария". Специално е благодарила и на проф. д-р Йорг-Кристиан Тонн, ръководител на клиниката по неврохирургия, който повече от 12 часа я оперира, за да отстрани тумор с големината на яйце в главата ѝ.

"Вчера бях при нея и като отивах, отдолу се чуваше как пее и ѝ бяха отворили вратата да я чуват другите по-добре."Аве Мария" им пееше и сестрата беше със сълзи на очи, каза, че като пеела по-тъжни песни, всички плачели", разказва Бакърджиев.

Изпълнителката на златните хитове "Левовете в марки" и "Не мога да те забравя, Георги" вече се чувства значително по-добре и след изписването от болницата е настанена в рехабилитационен център.

"Зависи от това как се възстановява и раздвижва... Надявам се да остане максимум 1-2 месеца. Лекарите се въздържат от предварителни прогнози. С две думи казват - това е мозък, най-сложното и всеки реагира различно", добавя мъжът на примата.

Подобряването на състоянието на Дупнишката Мадона си личи и по апетита ѝ. Докато беше в болницата, почти месец тя приемаше само течна храна, но от скоро време си хапва всичко. Най-много обича прясно изцедени сокове от малини, къпини, ягоди и боровинки.

"Но така или иначе, като ходя ѝ нося. Много си обича и българската вода, но им дават храна в изобилие по 5 пъти на ден - не може да смогне", разказва още Христо Бакърджиев.

В рехабилитационния център им и монахини, които често я посещават.

"Казва, че много обича да си общува с тях, много са начетени - знаят латински и италиански, както и Сашка, и говорят на невероятни теми", допълва от Германия бизнесменът.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com