Изненада с коронацията на Чарлз. Поднесе я дизайнерът на айфони

Уникален дизайнер прави чудеса за церемонията

Изненада с коронацията на Чарлз. Поднесе я дизайнерът на айфони | StandartNews.com

Изненада с коронацията на крал Чарлз. Бъкингамският дворец представи официалното лого за коронацията на крал Чарлз III, което ще бъде използвано на улични партита, в социалните мрежи и за сувенири.

То е създадено от сър Джони Айв, известен с иновативния си дизайн на джаджи на Apple, включително iPhone, пише БГНЕС, позовавайки се на Би Би Си.

Това е по-традиционно изображение, в което цветята оформят формата на короната на Свети Едуард, използвана при коронацията.

Флоралният дизайн подчертава "оптимизма на пролетта" и отразява любовта на краля към природата, обяснява сър Джони."Дизайнът е вдъхновен от любовта на крал Чарлз към планетата, природата и дълбоката му загриженост за естествения свят", казва бившият гуру на Apple в областта на дизайна, който по-често се свързва с елегантния технологичен дизайн на оборудване като iMac и iPod.

Логото, което ще се използва за събитията по време на дългия уикенд на коронацията през май, включва роза, бодил, нарцис и трилистник - емблеми от цялото Обединено кралство.

То е в контраст с много строгия дизайн на новите марки на крал Чарлз, показани тази седмица, които нямат корона или украса.Емблемата, която се предлага и във версия на уелски език, е най-новият детайл, разкрит от планираните тържества по случай коронацията, която ще се състои в Уестминстърското абатство на 6 май.

Денят ще включва шествие с карета и традиционно появяване на балкона на Бъкингамския дворец, въпреки че все още не е известно кой ще присъства - все още няма потвърждение дали херцогът и херцогинята на Съсекс ще бъдат там.

В неделя, 7 май, в замъка Уиндзор ще има концерт и светлинно шоу, а тази седмица започна публичната томбола за 10 000 безплатни билета, които се предлагат за събитието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай