Изненада! Кой беше третият в медения месец на Елизабет II

Кралицата взела първото си корги на романтичното пътешествие

Изненада! Кой беше третият в медения месец на Елизабет II | StandartNews.com

Според скорошно проучване 33 % от семействата в Обединеното кралство притежават куче. Като нация от любители на тези домашни любимци, не е изненада, че и членовете на кралското семейство са горди собственици на четирикраки другари. Кралицата отдавна е известна с любовта си към кучетата и е притежавала повече от 30 коргита по време на управлението си. През 2019-а излезе и детския анимационен филм "Кралското корги", в който присъства и образа на монарха. Страстта по домашните любимци на Елизабет II споделят и Кейт и Уилям, както и Хари и Меган.

Но не само корги са любима порода кучета на кралските особи. Принц Уилям и херцогиня Кейт притежават очарователен английски кокер шпаньол, докато принц Хари и Меган Маркъл осиновиха лабрадор, куче спасител, когато се нанесоха в Обединеното кралство, преди по-късно да го напуснат. След като кралските особи намерят коя порода им пасва, след това си взимат още нейни представители и така цял живот.

Коргитата на кралицата я държат в добра форма и са й вярна компания от десетилетия. Тя получила първото си корги Сюзън, когато била на 18 години и дори взела домашния си любимец на медения си месец с принц Филип, пише "Дир". Коргитата са известни с това, че са весели, любящи и интелигентни, но понякога са упорити и се правят на независими. Лесно се обучават и могат да бъдат изключително послушни.

Много от кралските особи са притежавали лабрадори и е лесно да се разбере защо. Тази порода кучета е известна с това, че е нежна, лоялна и има силно желание да угоди на своите собственици. Принц Хари и Меган Маркъл осиновиха лабрадор на име Пула и го взеха с тях в САЩ. Предполага се, че на Арчи и Лилибет Даяна им е приятно да растат с космат приятел в дома си. Когато Меган се премести в Обединеното кралство през 2017 г. след годежа си с принц Хари, тя успя да вземе със себе си само едно от спасeните от нея от приют кучета - гонче на име Гай, след като другото й куче Богарт беше твърде старо, за да направи трансатлантическото пътуване.

Бигълите са нежни, забавни хрътки, които изискват много упражнения и завързват приятелство със своите собственици. Популярно кралско куче, бигълът първоначално е бил отгледан като ловна порода, поради превъзходното си обоняние и способности за проследяване. По времето на Крал Хенри VIII и Кралица Елизабет I е имало острокосмести гончета, някои от които били достатъчно малки, за да се носят в джоба на ловното яке. Размерът се увеличил през годините, но понякога се раждат по-малки екземпляри от породата, наричани "джобни бигли".

През 2012 г. братът на Кейт, Джеймс Мидълтън, подари на семейството осеммесечен шпаньол. Известно е, че семейството на Уилям и Кейт са любители на кучета и преди това са притежавали английски кокер шпаньол на име Лупо. Сладкото куче за съжаление почина през ноември 2020 г., като Уилям и Кейт споделиха тъжната новина в социалните медии.

Кокерите са много лесно привързващи се кученца и са най-добрият спътник. Тази любяща, интелигентна порода, създава лоялна връзка със семейството си. 

Херцогинята на Корнуол винаги е обичала животните. Тя пое покровителството на дома за кучета и котки Батерси от кралицата - оттам осинови двата си Джак Ръсел териери, Бет и Блубел. Камила положи усилия да имат нов живот след като бяха открити в окаяно състояние и отчаяна нужда от помощ.

Херцогинята каза тогава пред Би Би Си: "От приюта в Батерси бяха открили Блубел да се скита из гората, от две-три седмици, по нея нямало косми, покрита била с рани, на практика - мъртва. Кърмиха я, козината поникна отново. Тя е много сладка, но малко невротична".

Наистина, Джак Ръселът може да бъде любящ и лоялен, но те са атлетична порода, която изисква много внимание и упражнения. Тези енергични кученца също имат склонност да лаят неистово, ако не получат каквото те искат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай