Четвъртък,

Измамили Даяна да даде скандалното интервю

От: Агенция Стандарт -
Измамили Даяна да даде скандалното интервю
A
A
A

Интервюто, което принцеса Даяна дава пред журналиста Мартин Башир за Би Би Си през 1995-а, е вече легендарно и именно в него Лейди Ди признава, че в брака ѝ с принц Чарлз е "малко пренаселено", тъй като в него са всъщност трима, намеквайки за връзката на съпруга си с Камила Паркър Боулс.

Оказва се, че журналистът Мартин Башир е подвел Даяна в тази ситуация и я е убедил да му даде интервю за "Панорама", след като ѝ е показал фалшив документ за аборт на детегледачката им Тиги Лег-Бърк, пише Daily Mail.

Вече пенсионираният съдия от Върховния съд Лорд Дайсън е разговарял вече със 17 свидетели, за да изясни случая. Башир е обвинен в представянето на лъжи и фалшиви документи, за да убеди тогава уязвимата принцеса Даяна да му даде интервю през 1995-а.

Счита се, че Даяна е била обсебена от страха, че принц Чарлз е искал да я убие, за да се ожени за бавачката. Принцесата е била подведена да повярва, че мис Бърк е забременяла от Чарлз. Тя дори е разговаряла с детегледачката и ѝ е казала "Много съжалявам за бебето Ви".

Съдия Дайсън е бил призован от BBC да извърши вътрешно разследване през ноември 2020-а и той вече е започнал да пише доклада си, като се очаква подробностите по случая да бъдат оповестени след определения срок, от който остават още 6 месеца.

През 1995-а, когато се състои интервюто на Даяна пред Мартин Башир, принцесата и съпругът ѝ са вече разделени, но именно разкритията в това интервю ускоряват процедурите по развода на кралската двойка, който е финализиран през 1996-а. Даяна умира при катастрофа в Париж през 1997-а.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички