Издирват трима младежи в района на връх Ботев

Издирват трима младежи в района на връх Ботев | StandartNews.com

Парапланери ще се включат в издирването на тримата младежи, които се изгубиха под връх Ботев. Те са на около 20 години.

Христо и Веселин са от Велико Търново, а Виктор - от Стара Загора. "Момчетата са невредими. Спасителният екип от Сопот е най-добрият и добре оборудван в Стара планина и съм сигурен, че ще бъдат намерени скоро," каза кметът на Сопот Веселин Личев. За последно спасителите са говорили с издирваните по телефона около 8 часа вчера сутринта. При тях е бил бащата на едно от момчетата. После контактът е прекъснал, вероятно заради изтощените

батерии на джиесемите. Над 30 души участват в акцията по издирването им.
Младите мъже оставили в събота колата си на местността Паниците, но вместо да тръгнат към хижа "Рай", объркали посоката и поели към връх Ботев. Към 19 ч се обадили на хижаря и обяснили къде се намират. Той им казал, че са на много отдалечено място. Веднага е сезирана "Спасителна служба"-София и спасителен екип в Карлово.

Около полунощ в събота хижарите на "Рай" са запалили голяма лампа, за да може да има ориентир за момчетата. Било им е казано да не мърдат оттам, където се намират и да запалят огън, за да могат да ориентират спасителите си. Момчетата са пренощували в пещера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай