Италия посреща Путин с „икона“ насред полето

Местен художник "нарисувал" в полето огромен образ на руския покръстител княз Владимир

Италия посреща Путин с „икона“ насред полето | StandartNews.com

Използвайки трактор италианският художник Дарио Гамбарин "нарисувал" на полето в област Венето огромен образ на руския покръстител княз Владимир и посветил това свое произведение на изкуството на предстоящото посещение на президента Владимир Путин на Апенините на 4 юли. Гамбарин казал пред кореспондент на ТАСС, че искал да създаде "икона като подарък за руския лидер".

"Владимир Путин ще се срещне с папа Франциск. Последният път той подари икона на папата, а на мен ми дойде идеята да създам икона като подарък за Путин", обясни Гамбарин. Като образ за своята картина той избрал Св. Владимир, който покръства Русия през Х век.

Лицето на княза се оказва 100 на 240 м. Според художника за предпочитане е да се погледне на неговото творение рано сутрин или след залез слънце от височина 600-700 м, тъй като слънцето създава отблясъци върху изрязаната пшеница. Гамбарин се надява, че Путин ще може да види широкомащабното си творчество.

Гамбарин, който вече има самостоятелни изложби с традиционни картини, се обърнал към създаването на произведения на пейзажното изкуство (land art) преди повече от 10 години. Той нарича своите творби "екологични" и "ефимерни", защото те са краткотрайни и според естествения цикъл на живота изчезват за 7-10 дни.

Преди това Гамбарин е създал гигантски портрет на Путин, който е съвпаднал с срещата на върха на Г-20 през 2017 година. Според него той никога не се повтаря, така че този път решил да избере съименника на руския президент.

Гамбарин вече е „нарисувал“ по този начин портрети на различни политически фигури, включително Барак Обама, Доналд Тръмп, Фидел Кастро и Нелсън Мандела. Последният му образ бе китайският президент Си Цзинпин, който бе на посещение в Италия през март.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай