Истина? Кой печели стоте бона в "Стани богат"

В 22-годишната история на предаването това е едва третият участник, покорил дървото на въпросите

Истина? Кой печели стоте бона в "Стани богат" | StandartNews.com

68-годишният журналист Любомир Лазаров от Пловдив успява да стигне до последния въпрос за 100 хиляди лева в предаването „Стани богат“. Записът е бил направен преди месец, а епизодът ще бъде излъчен след изборите. Пенсионираният журналист от БНР демонстрирал зашеметяващи знания. Според едни източници успял да грабне голямата награда, което е прецедент за шоуто, а според други се отказвал и си тръгвал със сигурните 50 хиляди лева.

Лазаров е е завършил българска филология. В последните 20 години бил шеф на интернет отдела на БНР. Преди това дълго време бил в печата и работел в различни знакови вестници, сред които „Земеделско знаме“ и „Континент“. Пенсионер е от близо четири години, а колегите му го определят като изключително интелигентна личност. Любомир попаднал в „Стани богат“, след като подал формуляр за участие по интернет. Едва не изгорял още на един от първите въпроси, но след това показал енциклопедични познания, с които изумил публиката и водещия Михаил Билалов. Един от последните въпроси в златната му игра бил свързан с фонтан в Париж и Лазаров успял с лекота да познае верния отговор. За всеки случай обаче използвал жокер и се обадил на сина си.

В 22-годишната история на предаването това е едва третият участник, покорил дървото на въпросите. Предишните двама са по времето, когато Ники Кънчев води „Стани богат“, а шоуто е част от програмата на Нова телевизия. Година след премиерата на играта в родния тв ефир – през 2002-ра, Асен Ангелов отговаря правилно на въпроса за 100 хил. лв.: Коя година е било в Русия, когато през 1700 г. се въвежда новото летоброене? Отговорът е 7213 г. Той обаче връща парите, тъй като е баща на Искра Ангелова, тогава водеща в Нова тв, а според правилата на играта служители в медията и техни роднини не могат да участват.

През 2011 г. до голямата сума стига и бизнесменът Дилян Павлов, но не успява да отговори на въпроса за 100 бона.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай