Искат кмета на Карбонат за шеф на общините

Искат кмета на Карбонат за шеф на общините | StandartNews.com

Кметът на Карнобат да стане шеф на Сдружението на общините. Около такова предложение са се обединили част от градоначалниците у нас.

"Бойко Борисов каза, че ще предложи поста да заеме кмет от друга партия, а Георги Димитров не е от ГЕРБ и освен това е много деен и подходящ за поста човек", коментираха общинари. До 5 февруари ще текат номинациите за Управителния съвет на Сдружението на общините. Това стана ясно вчера след консултации между ГЕРБ и БСП. На срещата присъстваха председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, соцлидерът Михаил Миков и депутатът от БСП Дора Янкова, която е бивш шеф на сдружението като кмет на Смолян.

В момента текат номинациите по региони, като ГЕРБ има общо 10 квоти, а БСП и ДПС са с по 4. "Квотното разпределение, което е за партиите, местни коалиции и инициативни комитети ще бъде спазено, за да може действително да се запази духът на толерантността и стабилността на сдружението", категоричен бе Цветанов.

По думите му ГЕРБ ще се съобразят с всички номинации, които ще бъдат направени от БСП Лява България относно квотите, които имат те. "Разбира се, ще се съобразим с всички останали партии, с които вече сме провели разговори - както с РБ, така и с ДПС, с АБВ. Също така смятаме да получим и пълен консенсус и по квотите, които са за инициативни комитети и местни коалиции", заяви още Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай