Вторник,

Искат главата на Дянков

От: Failed to load user -
A
A
A

София. За пореден път КТ „Подкрепа” поиска оставката на финансовия министър Симеон Дянков. "Той носи основната вина за изключително тежкото състояние на икономиката на страната и за мизерията на българските граждани през последните няколко години", заяви лидерът на синдиката Константин Тренчев.

След консултации с останалите социални партньори ще сезираме Върховния административен съд да отмени решенията на Министерския съвет от 10 октомври т.г., обяви Тренчев. На това заседание на кабинета бе приет новия данък върху лихвите по депозитите.

От КТ „Подкрепа” са възмутени от вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, който "отново взривил социалния диалог, грубо нарушавайки разпоредбите на Кодекса на труда и правилника за организацията и дейността на Националния съвет за тристранно сътрудничество".

Вицепремиерът не уведомил социалните партньори на тристранката за намерението да въведе нов данък. Той не представил и бюджета на здравната каса за обсъждане в тристранката, но на следващия ден документът бил приет от кабинета.

Така важни въпроси, свързани със здравното осигуряване и жизненото равнище на гражданите, умишлено не бяха подложени на обсъждане в тристранката, заявяват от КТ Подкрепа. Затова синдикатът настоява да се публикува стенограмата от последното й заседание.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички