Инженер удуши жена си заради имоти (ОБЗОР)

Инженер удуши жена си заради имоти (ОБЗОР) | StandartNews.com

Съпругата Анна взела семейния бизнес след развода

София. 42-годишен инженер удуши и наръга съпругата си, след което посегна на живота си. Полицията задържа Радослав Давидков на бензиностанция в столичния квартал Горубляне и иззе камерите на обекта. По всяка вероятност обаче самото убийство не е станало там. Трупът на жена му Анна Иванова (47 г.) е бил на задната седалка на автомобила. Най-вероятно тя е била удушена в колата, но не в района на бензиностанцията. Повече от шест часа криминалистите правиха оглед на мястото. Следи от намушкване има по шията и корема на жената.

Радослав Давидков и съпругата му Анна били в процес на развод. Доскоро семейството живеело в чужбина, откъдето въртяло и бизнеса си. След като станало ясно, че ще се развеждат обаче, се прибрали в България.
Изненадващо във вторник двамата отишли на гости при свои познати край язовир "Искър", където след почерпка се скарали. Според запознати именно на това гостуване Анна заплашила Радослав, че след развода ще го остави без имоти. В разгара на скандала двамата се качили на семейното "Ауди" А8 и отпрашили. Притесненият домакин обаче дал номера на колата за издирване в полицията, след като дълго време не успявал да се свърже по телефона със скараните съпрузи. След това следите и на двамата се губят. Близки на Радослав твърдят, че той се обадил на свой приятел и поискал от него да се грижи за децата им.

Разговорът продължил близо два часа, а накрая Радослав казал "Сбогом", преди да изключи телефона си.
Полицаите започнали издирването на семейството още вечерта. Едва сутринта в сряда Радослав влязъл в бензиностанция край Горубляне, за да измие окървавените си ръце. Предполага се, че по това време жена му вече е била мъртва. Именно тогава служители или клиенти на бензиностанцията, които забелязали мъжа, сигнализирали в полицията.
Пристигналите на място униформени намерили тялото на жената на задната седалка на аудито, което от доста време било паркирано на колонката за бензин. Радослав седял на шофьорското място, но видимо пиян и неадекватен.
Мъжът е откаран в МВР болница за изследвания. Криминалистите предполагат, че освен с алкохол, Давидков се е нагълтал и с хапчета.

По разкази на очевидци колата с трупа е била паркирана пред бензиностанцията рано сутринта. Предполага се, че семейната драма се е разиграла през нощта между 1 и 6 часа. Преди идването на униформените мъжът се е опитал многократно да сложи край на живота си, докато е бил в колата, като си рязал вените.
Като основен мотив, довел до трагедията, полицаите предполагат скандал заради пари и имоти.

По-голямата с 5 години от съпруга си Анна Иванова на практика е контролирала по-голямата част от семейния бизнес, който основно бил свързан с картотекиране на имоти и геодезически измервания. Анна е притежавала половината от дяловете в едната семейна фирма "Гео стил инженеринг", но е изкупила в края на октомври м.г. дяловете на мъжа си в другата им обща компания - "Билдинг стил инженеринг". Убитата жена е собственичка и на още една фирма - "Ани-Анна Иванова" ЕТ, която се занимавала със строителство и ремонти.

Радослав и Анна разполагали с доста апартаменти и средства, живеели нашироко и демонстрирали висок стандарт, коментират техни познати. След решението за развод обаче започнали и тежките скандали, завършили с жестокото убийство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай