Интерпол: Бави се разследването на атентата в Бургас

Роналд Ноубъл определи липсата на напредък като аномалия

Интерпол: Бави се разследването на атентата в Бургас | StandartNews.com

Интерпол отчита липсата на напредък в разследването по атентата в Сарафово като аномалия, въпреки общите усилия на много държави. Това каза генералният секретар на международната организация Роналд Ноубъл пред Би Ти Ви в навечерието на световната среща в Рим.

Тя се провежда днес в италианската столица. На нея ще присъства и вътрешният министър Цветан Цветонав. В рамките на събитието той ще срещне с Роналд Ноубъл. Тема на разговор между двамата ще бъде съдействието, което Интерпол може да окаже в разследването на атентата в Бургас.

За международната полицейска организация било необяснимо как, след като се разполга със снимка и видео на самоубиеца атентатор, все още няма информация за неговата самоличност. Интерпол е използвал своята мрежа и за информация срещу заплащане, но резултатът бил нулев.

В международния форум в Рим тази година ще участват представители от 112 страни. Сред темите, които вътрешните министри ще обсъждат са градското и младежко насилие, трафик на хора и контрабанда. В програмата е включено изказване на Цветан Цветанов по темата „Насилие и организирана престъпност“.

В рамките на Генералната асамблея на Интерпол българският вътрешен министър ще се срещне с италианския с италианския си колега Аннамария Канчелиери. Работни срещи ще има и с други от присъстващите на срещата министри. 

В делегацията, водена от вътрешния министър, са включени директорът на Главна дирекция “Борба с организираната престъпност“ Станимир Флоров и директорът на Дирекция “Международно оперативно сътрудничество“ Илия Пулов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай