Инфаркт зад волана погубил Паунов

Режисьорът не доживя да види дебюта си "Омбре" по кината

Инфаркт зад волана погубил Паунов | StandartNews.com

Захари бил с кръвно и болно сърце, но отказвал да пие лекарства

Режисьорът Захари Паунов е получил тежък инфаркт зад волана, докато е шофирал, обявиха след аутопсията съдебните лекари в Бургас. Това е и причината той да катастрофира в дерето по пътя между Ахелой и Каблешково, смятат разследващи. Трупът на режисьора е в начален стадий на разлагане, което означава, че е загинал в деня на изчезването си.

"По тялото на Захари Паунов няма видими следи от насилие. Няма и травми вследствие на катастрофата. Смъртта е настъпила вследствие на тежко сърдечно заболяване. Сърцето е много уголемено, има сериозни сраствания на мускула, а съдовете са запушени. Най-вероятно е получил инфаркт, докато е шофирал. Това обаче ще стане ясно след около 10-12 дни, когато приключим с изследванията", каза съдебният лекар д-р Галя Милева. Режисьорът е имал старо сърдечно заболяване и от дълго време е страдал от високо кръвно. Това е потвърдила съпругата му, която пристигна в Бургас, за да разпознае тялото. Тя споделила пред разследващите, че Захари Паунов не искал да се лекува и отказвал да пие лекарства. Двамата имат син на 20 г.

Състоянието на режисьора се е влошило изведнъж на 18 октомври и той е получил сърдечна недостатъчност, е мнението на съдебните лекари. От прокуратурата са поискали да бъде направена автотехническа експертиза на колата, за да се установи дали тя е била технически изправна.

Режисьорът Захари Паунов бе обявен за издирване, след като изчезна безследно на 18 октомври. В четвъртък сутринта той бе открит в автомобила си "Хонда Сивик", преобърнат в дере край Каблешково. "Няма никаква мистерия, просто става въпрос за инцидент на пътя. Възникнал вероятно след здравословен проблем. Автомобилът не е бил открит толкова дълго време, защото от шосето към дерето, където е паднала колата, няма никаква видимост. Голям късмет е, че пътничка случайно е забелязала горната част на автомобила между дърветата", коментираха от полицията в Бургас.

Захари Паунов завършва УНСС през 1986 г., а по-късно филмова и тв режисура в НАТФИЗ (2001). След десетилетия работа в света на киното Паунов едва сега бе направил режисьорския си дебют - неговият филм "Омбре" всъщност бе първото му сядане на директорския стол в пълнометражното игрално кино.

Филмът е балкански трагикомичен ийстърн, който изследва горещия темперамент на балканците и съдбите им по тези географски ширини. Участват Валери Йорданов, Стефка Янорова, Любомир Бъчваров, Иван Ранков. Захари така и не доживя да види дебюта си по кината - филмът бе излъчен на "Златна роза", но влизането му в афишите на салоните все още предстои.

Паунов бе продуцент на награждавания "Пазачът на мъртвите" (2006) и скандалния "Сбогом, мамо" (2010). Паунов имаше продуцентска работа и по американско-българския "Когато Ницше плака" на режисьора Пинкас Пери и с участието на Арманд Асанте, Бен Крос и Катрин Уиник. През 2009-а Захари работеше и по продукцията на независимия филм "Турнирът", части от който също бяха заснети в България. Паунов е изпълнителен продуцент на "Бесарабия, моя любов" (1998 г.), има участие и в продукцията на "Да обичаш на инат". Има син на 20 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай