Индийци на лов у нас

Индийци на лов у нас | StandartNews.com

Кърджали. Индийци и жители на Перу са стреляли по наши муфлони и диви свине. Представители на двете държави са били за първи път на лов у нас през 2013 г., съобщават от Държавно ловно стопанство "Женда" край Кърджали.

"Останаха много доволни. Бизнесменът от Азия отстреля дива свиня и муфлон, обеща тази година да се върне, като доведе и седемте си братя", коментира шефът на стопанството Радослав Боев. По думите му чуждите гости пристигат най-вече чрез туроператори, но има и директни клиенти. През последните години стопанството не е посещавано от известни политици, от шоумените чест гост бил Слави Трифонов. Чуждестранните ловци, които идват в "Женда", пък са средно по 30-40 групи. Най-често те са от Турция, Германия, Австрия, Кипър, Гърция и идват в стопанството всяка година.

Таксата за отстрел е между 600 до 5000 евро. Сумата зависи от трофея. "Имаме успехи при добиване и на трофеи от благороден елен. През януари т. г. в района е отстрелян благороден елен, оценен на 190 точки и сребърен медал, което е рекорд за стопанството и за Родопите", съобщи Боев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай