Индиец събра очите на всички със златна маска

Предпазното средство тежи 60 грама, направено е за 8 дни

Индиец събра очите на всички със златна маска | StandartNews.com

Предпазното средство тежи 60 грама, направено е за 8 дни

След неприлично богатата наследница Парис Хилтън, който изуми всички с маска срещу коронавирус от диаманти, индиец похарчи 4000 долара, за да си поръча защитно средство от чисто злато и то да го пази от Covid-19. За изработването на златната маска на Шанкар Курхаде на майсторите златари са били необходими цели 8 дни. Курхаде е бизнесмен от град Пуне в западната част на страната. Маската от благородния метал тежи 60 грама, предаде БТА като цитира Франс прес.

"Маската притежава малки пори, които ми позволяват да дишам”, с гордост заявява Курхаде. „Не знам дали е ефикасна за предпазване от коронавируса, така че взимам и други мерки!", допълни той.  Когато излиза от дома си, 49-годишният бизнесмен се окичва със златни бижута с общо тегло 1 килограм. Сред тях фигурират масивна гривна, ланец и пръстени, които носи и на петте пръста на дясната си ръка.

Курхаде, който притежава фабрика за производство на хангари, заимствал идеята за своята маска от друг свой съгражданин, който използвал сребърна.

"Хората искат да си правят с мен селфита и са силно впечатлени, когато ме видят в този вид по пазарите", доверява индиецът.

Индия наложи задължително носене на предпазни маски на обществени места, след като в страната бяха регистрирани 650 000 заразявания и 18 600 смъртни случая, припомня агенцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай