Понеделник,

Императорска сватба. Как се ожени потомъкът на Николай ІІ (ФОТО)

От: СТАНДАРТ -
2439
Императорска сватба. Как се ожени потомъкът на Николай ІІ (ФОТО)
A
A
A

https://www.spletnik.ru/img/2021/09/yana/20210927-knyz-2.jpgКак се женят потомците на императори днес? Първо подписват документите за брак, после вдигат пищните тържества.

Скромно и без много светски шум мина гражданската церемония, която узакони брака на 40-годишният потомък на легендарната династия Романови, великият херцог Георгий Романов, с 39-годишната му изгора - италианката Ребека Бетарини. На семплия ритуал присъстваха само най-близките, включително майката на Георгий, Мария Владимировна, която носи титлата императрица на цяла Русия Мария I, предадоха руските медии.

Булката не бе в пищна бяла рокля, а в делови сиво-син тоалет. Вместо воал в косите й имаше изящен гребен със скъпоценни камъни. Букетът й бе от огромни бели орхидеи. Екзотичното цвете се показваше и от бутониерата на младоженеца.

https://www.spletnik.ru/img/2021/09/yana/20210927-knyz-1.jpg

След като си казаха "да" младоженците дадоха малък коктейл, където според руската традиция пиха водка и в присъствието на гости нарязаха празнична многостепенна торта. Булката държеше кученцето си в ръка.

Голямото тържество е насрочено за 1 октомври. То се очаква да носи истински имперски блясък. Тогава съпрузите ще се венчаят в Исаакиевския храм в Санкт Петербург.

Годежът на великия херцог Георгий Романов с директора на Руския императорски фонд Ребека Бетарини бе обявен през януари тази година. Тогава великият херцог подари на любимата си златен пръстен с гранатов кабошон и два диаманта. Бижуто е дар от майката на Георгий, за да го предаде на булката.

Георгий и Ребека се познават повече от 10 години, но в началото ги свързват чисто служебни отношения. За да могат да се оженят Ребека прие православието. Кръщението й се състоя  през 2020 г. в катедралата „Петър и Павел“. От този момент Ребека е кръстена Виктория Романова. През същата година тя бе ръкоположена от майката на Георгий, Мария Владимировна, в дама от от императорския орден на светата великомъченица Анастасия Шаблона.

https://www.spletnik.ru/img/2021/09/yana/20210927-knyz-3.jpg

За Ребека не се знаем много. Владее четири езика, изявявала се е като писател, публикувайки книги под псевдонима на Джорджина Перош. От 2019 г. тя живее в Москва с любимия си.

Самият Георгий Романов е син на пруския принц Франц Вилхелм от Хоенцолерн и Мария Владимировна Романова. Бащата на Мария Владимировна е братовчед на император Николай II. Георгий получава образованието си в Оксфордския университет. Прекарва по-голямата част от живота си в Европа.

https://www.spletnik.ru/img/2021/09/yana/20210927-knyz-5.jpg

Бил е съветник на генералния директор на компанията „Норилски никел“ Владимир Потанин, а сега е шеф на благотворителния хранителен фонд „Рус“.

https://www.spletnik.ru/img/2021/09/yana/20210927-knyz-4.jpg


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com