Има ли още лято.Тази прогноза за времето ще зарадва всички!

Какво се случва в края на лятото

Има ли още лято.Тази прогноза за времето ще зарадва всички! | StandartNews.com

Очевидно е, че за всеобща радост лятото все още не си отива.

След хладното утро, температурите ще продължат да се повишават и максималните днес ще бъдат между 24° и 29°, в комбинация със слаб, в Източна България и по Черноморието – умерен източен вятър, съобщава БНТ.

Изолирани превалявания не са изключени в Западна България в следобедните часове, както и през нощта.

Температурите утре ще бъдат с около градус – два по-високи, минималните - между 11° и 16°, на морския бряг – от 15° до 20°, а максималните - между 25° и 30°.

Ще бъде слънчево с повече облаци планинските райони от западната половина от страната и в отделни райони там ще превали и прегърми.

За разлика от ветровитото време днес, утре по Черноморието вятърът ще бъде слаб, от югоизток. Ще отслабне и вълнението на морето, до около 2 бала, а температурата на морската вода е 23° - 24°.

По-добри условия за туризъм ще има утре през първата половина на деня. В следобедните часове на места ще превали и прегърми.

Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, а максималните температури по най-високите върхове ще бъдат от 9 до 12 градуса.

В близките дни ще бъде предимно слънчево с вероятност за локални следобедни превалявания, по-интензивни и с гръмотевични бури в неделя, в западната половина от страната. Температурите ще се повишават, по-съществено максималните.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай