Илиян: "Еспресо" лъже за дома в Страхилово

Няма как да има изнасилвания, твърди десетокласникът

Илиян: "Еспресо" лъже за дома в Страхилово | StandartNews.com

София. Едно момче - Илиян Митов, което е прекарало пет години в дома в Страхилово обяви пред бТВ, че твърденията на  италианското списание “Еспресо”, че домът е бил “бърлога на страшилищата”, са лъжа.

Той категорично отрече да е имало побои и изнасилвания и че деца са били извеждани навън, за да проституират. Нямат доказателства. Няма как да се случи. Това е пълна измислица”, каза десетокласникът. Домът за него е бил закрила, възможност да се забавлява и да учи. Той недоумява на какъв език може да са общували италианците с децата от дома.Как ще знаят перфектно италиански и ще разказват такива подробности”, почуди се той.

Илиан разказа, че в дома в Страхилово по негово време са били около 70 деца, разделени в групи от по 10-12. Те са на възраст от 3 до 12 години. Ставали са сбивания, но и дума не можело да става за сексуални насилия и издевателства.

Признателен е и на директорката, и на охраната. Момчето е чувало за сексуално насилие, но след като преместят някои в дом за непълнолетни от 12 до 18 г..

Самият Илиян е осиновен в България. Поддържа връзки с деца от домовете, които са осиновени в Испания, Италия и САЩ. Дори е бил на гости на една от приятелките си в Мадрид. И те били учудени от писанията в италианското списание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай