Събота,

Игнатов: Няма източени пари от наука

От: Failed to load user -
1683
Игнатов: Няма източени пари от наука
A
A
A

София. Източени и изчезнали пари от Фонд "Научни изследвания" няма. Всичко, което има като информация трябва да се докаже, обяви пред Нова телевизия министърът на образованието Сергей Игнатов.

По думите му контролът при избор на екипи за финансиране с пари от Фонда е изключително строг. Заради твърденията, че кръг от фирми около него, печелят конкурсите, Игнатов направи коментар, че около него има само кръг от книги.

Игнатов даде пример, че в има случаи, когато някой кандидатства за пари от Фонда, а е регистриран на доста странен адрес. Такъв пример е човекът, който е направил софийското метро, а е с регистрация в "Люлин".

Колкото до случая с Мирослава Кортенска, министърът съобщи, че нещата са в ръцете на прокуратурата и тя трябва да се произнесе. Игнатов информира, че до дни тя трябва да бъде извикана на разпит, каза министърът.

Преди дни председателят на Изпълнителния съвет на фонда проф. Рангел Гюров и управителят Христо Петров обявиха на пресконференция, че Мирослава Кортенска изнудвала членове на временни комисии и на служители на Фонд “Научни изследвания”, а когато те се оплаквали, ги заплашвала с разправа чрез медиите.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички