И ДАНС разследва скока на военния от 8-ия етаж

И ДАНС разследва скока на военния от 8-ия етаж | StandartNews.com

Тодор беше баща мечта и имаше железни нерви, твърдят съседите му

Служители на военното контраразузнаване, което е част от ДАНС, се интересуват живо от случилото се с военния, който полетя от осмия етаж в петък вечерта. "Да, така е, колегите се интересуват за причините", споделиха източници от МВР-Сливен. 30-годишният Тодор, който служи като военен в секретен обект в Балкана, скочи от осмия етаж на блок номер 6 в сливенския квартал "Сини камъни". Това е рядък случай човек да оцелее след падане от подобна височина, категорични са лекарите от областната болница в Сливен. Оказа се, че Тодор има счупени две бедра, таз и рамо. Има опасност за живота му, каза д-р Хрисант Хрисантов, зам.-директор на болницата.

Инцидентът с Тодор е станал малко след 21 часа. Точно в този момент на вратата са звънели катаджии, които искали да му връчат акт за нарушение. Според зам. окръжния военен прокурор на Сливен полк. Христо Тинев, по това време в апартамента заедно с Тодор е била и негова съседка. Образувано е дело за

евентуално склоняване към самоубийство

което, ако го има, е извършено от гражданско лице. Затова и със случая се занимава цивилната прокуратура, обясни полк. Тинев. Заради секретния характер на поделението, в което работи обаче, от случилото се с Тодор се интересуват и служителите на ДАНС. Предполага се, че инцидентът е станал след поредното дежурство на военния в Балкана, където е секретното поделение. Катастрофата, в която е участвал, се е случила в началото на Сливен, малко след хотел "Империя", довериха източници от МВР. Вече е установен и автомобилът, който също е участвал в инцидента.
Никой в блок номер 6 обаче няма представа за истинските причини, довели до абсурдния скок на военнослужещия.

Той се грижеше за детето си

и няма как да е скочил сам", категорични са съседи. Според Гергана Иванова, която живее на третия етаж, нейният комшия е бил със здрави нерви и не би могъл да направи подобно нещо. Иван Петров от съседния вход обаче твърди, че един мъж може да полудее от всяка една жена. "Кой го знае какво е имал на главата си", подхвърля комшията. От близкия автосервиз считат, че случилото се е случайност. Работниците там обаче не могат да си обяснят как Тодор е жив, след като на практика никъде не може да има омекотяване на удара. "Ако наистина се е ударил в някой от гаражите, то този удар би бил смъртоносен", твърдят работещите в автосервиза.
В неделя съпругата на Тодор - Иванка, не беше в дома си. Според нейни комшии тя е при своите родители, които живеят в друг сливенски квартал. Там е и малкият Светльо, който, според съседите, е любимец на военния. Колата на Тодор, която е марка рено, все още е паркирана пред блока от северната страна.

По нея ясно личат щетите

от инцидента, станал в петък вечерта.
Стана ясно, че военни от секретното поделение са направили опит да посетят своя колега в неделя. Свиждането при него обаче е абсолютно забранено. Мъжът се намира в реанимацията и дори близките му нямат право да влизат при него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай