Хотелиери плашат с революция, ако не падне забраната за пушене

Хотелиери плашат с революция, ако не падне забраната за пушене | StandartNews.com

София. Хотелиерите настояват да се допусне да има обособени места за пушачите в заведенията. В противен случай те не изключват втора революция.

"Ако останем и тази зима без хляб и препитание излизаме на втора революция на улицата. Моите колеги са радикализирани, не можем да потушим напрежението", заяви пред бТВ Благой Рагин, шеф на асоциацията на хотелиерите. "47% от бюджета се пълни от сферата на услугите, после и вие няма да имате пари за заплати", каза хотелиерът.

В студиото на телевизията София Ангелова от „Коалиция без дим" обаче заяви, че ако отпадне тоталната забрана за тютюнопушене това ще бъде крачка назад и на нас ще се гледа с лошо око в Европа. Непушачите рискуват също да заболеят и според СЗО това ще бъде третата по мащаб причина за смърт.

"Това предложение е дискриминация, какво предлагате в малките заведения да не се пуши, а в големите да е разрешено", отговори Ангелова на казаното от Рагин. Вентилационната система не може да ни спаси от смолата, годишно всеки един пушач отделя 100 г. смола, съобщи представителката на „Коалиция без дим".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай