Хитрости за красота

Хитрости за красота | StandartNews.com

Жените по света не знаят умора, когато трябва да приложат нови хитрини за подмладяване и разкрасяване. Разбира се, повечето от триковете са познати от векове, но често остават на заден план заради истерията по високите технологии в бюти индустрията, които обещават вечни прелести извън времето, пространството и земната гравитация. Ето някои възможности за хубост и свежест, които не излизат скъпо, нито пък провокират физически дискомфорт.

20 минути преди да измият косите си, филипинките нанасят в корените им леко загрято кокосово масло. Също така го използват като надеждно средство в защитата си от жестоките слънчеви лъчи. Прекрасните и секси устни са част от имиджа на полякините, които владеят така наречения силен пол с грация и чар. Но нищо не става без някои дребни усилия. Всяка сутрин полякините си правят бърза маска - няколко капки лимон в лъжица мед, която нанасят върху устните за десетина минути. След това слагат гланца, червилото и тръгват да превземат мъжкия свят. Холандките дълго се разхождат под дъжда без чадър - те са наясно, че естествената влага е гаранция за отличен епидермис. Знаят, че хидратацията от природата е по-ценна и от най-луксозния крем. Испанките са цариците на зехтина - не само в кухнята, но и в домашната козметика.

Преди да направят маникюра си, огнените дами топят пръстите си в топъл зехтин с няколко капки лимонов сок. Така създаващите много проблеми кожички омекват, а ноктите стават по-твърди. Англичанките никога не изхвърлят вече употребените пакетчета от чай. Но не защото са фенки на Чичо Скрудж, а защото могат да ги наложат върху уморените си и подути клепачи. Държат ги, докато почувстват облекчение на очите. Португалките смесват половин чаша вода със също толкова количество ябълков оцет и обливат косите си, които току-що са измили - така те придобиват нежен оттенък на махагон и чудесна мекота. Гъркините често си правят пилинг на цялото тяло - но не задължително в салоните, където, според медиите на съседите, цените напоследък са се вдигнали чувствително.

Дъщерите на Афродита отиват на плажа, мажат се с масло, изчакват няколко минути и започват да масажират кожата си с пясък. Ефектът е поразителен. Виното е религия във Франция, а дамите в Страната на петлите използват гроздето, за да стават все по-изкусителни. През лятото и есента три пъти в седмицата те обтриват лицето си със сок от гроздови зърна - така кожата винаги е чиста, със стегнати пори и сияйно излъчване.
Жените в Латинска Америка са истински богини на еротиката от плът и кръв. И много държат на косите си. За да ги поддържат в идеално състояние, използват авокадо. Дженифър Лопес се кълне в този екзотичен плод - меката му част се втрива в корените, държи се 90 минути и след това се отмива.

Рецептите на Шарън Стоун

Шарън Стоун, която снима като луда, без да се притеснява от конкуренцията на така наречените млади, има свои рецепти за постоянна кондиция. Тя чете непрекъснато. Неслучайно коефициентът й за интелигентност е като на гений. Тръгва на училище на 5, може да стане каквото си иска, но избира актьорството. "Наричайте нещата с истинските им имена. Така ще се чувствате като властелини на живота си. Това е една от първите стъпки към успеха. И гаранция, че никога няма да продадете душата си на дявола", споделя страхотната жена, която има близо 60 роли в киното. "Не се притеснявайте от голотата - тя може да бъде съблазнителна на всяка възраст", категорична е Стоун години след "Първичен инстинкт".

Учени зарадваха дамите

Учени са открили субстанции, които удължават действието на прочутия ботулинов токсин, приеман от много жени като единственото спасение от мимическите им бръчки. Всъщност така нареченият ботокс блокира задълбочаването на линиите, придобити с възрастта. Но за най-често прилаганата от дерматолози процедура в САЩ трябва да се знае - ефектът продължава от три до шест месеца. След това "врагините" на всяка дама се появяват отново. Но, както се оказва, има светлина в тунела на суетата. "Става дума за три олигопептида със сложни химически наименования - пентапептид 3, хексапептид и ацетилглутамилхептапептид 1. Това са особени белтъчни молекули, които понижават освобождаването на ацетилхолин, който кара мускулите да се съкращават и така се превръща в основния виновник за мимическите бръчки. Ето защо тези олигопептиди могат да удължат действието на ботулиновия токсин", коментира един от "последните писъци" в бюти индустрията д-р Сияна Живкова. И уточнява, че е важно релаксацията на мимическите бръчки на челото, зоната между веждите и пачия крак да бъде без блокиране на изражението - така лицето ще изглежда спокойно и без напрежение. А това се постига чрез инжектиране на пептидите в кожата в определени точки. Същите пептиди са вложени и в нови кремове за лице. Важно е да се знае, че пептидите се разрушават от висока температура. Който е избрал процедурата, трябва да се откаже от сауната, хамама и слънцето. Въпросните пептиди не са за хора, които приемат кортикостероиди или са на имуносупресивна терапия. А категорично са забранени при автоимунните заболявания, декомпенсирания захарен диабет, острия ставен ревматизъм, подчертава д-р Живкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай