Хиляди миряни в храма на Ванга за Великден

Хиляди миряни в храма на Ванга за Великден | StandartNews.com

Чистят ударно Рупите за празника

Стотици хора от цялата страна ще се наредят на опашка за Свещен огън в храма на пророчицата Ванга в местността „Рупите". В навечерието на големия християнски празник Великден в манастирския комплекс се тълпят много миряни. Те не са само от региона, а от различни краища на България. В последните години на този ден насам идват и доста гърци, както и македонци. Всички пристигат, за да си вземат Благодатен огън и да чуят църковната служба.

„Поклонници твърдят, че след като си вземат Свещен огън от църквата на Ванга „Света Петка Българска", после нещата им се нареждат, желанията им се сбъдват. Затова са все повече миряните, които са тук за Великден", твърдят служителите на манастирския комплекс.

До Разпети петък в района ще кипи трескава работа и уборка. Работниците почистват навсякъде, за да свети от чистота. Целта е да посрещнат подобаващо хилядите миряни от страната и от съседките ни Гърция и Македония. „Косим тревата, подравняваме терена, красиво е, като пъстър килим е. Всичките ни сили са мобилизирани за чистотата на района. Ванга никога няма да бъде забравена и затова насам винаги ще идват много хора", твърди управителят на комплекса Серафим Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай