Събота,

Хиляди миряни в храма на Ванга за Великден

От: Failed to load user -
1731
Хиляди миряни в храма на Ванга за Великден
A
A
A

Чистят ударно Рупите за празника

Стотици хора от цялата страна ще се наредят на опашка за Свещен огън в храма на пророчицата Ванга в местността „Рупите". В навечерието на големия християнски празник Великден в манастирския комплекс се тълпят много миряни. Те не са само от региона, а от различни краища на България. В последните години на този ден насам идват и доста гърци, както и македонци. Всички пристигат, за да си вземат Благодатен огън и да чуят църковната служба.

„Поклонници твърдят, че след като си вземат Свещен огън от църквата на Ванга „Света Петка Българска", после нещата им се нареждат, желанията им се сбъдват. Затова са все повече миряните, които са тук за Великден", твърдят служителите на манастирския комплекс.

До Разпети петък в района ще кипи трескава работа и уборка. Работниците почистват навсякъде, за да свети от чистота. Целта е да посрещнат подобаващо хилядите миряни от страната и от съседките ни Гърция и Македония. „Косим тревата, подравняваме терена, красиво е, като пъстър килим е. Всичките ни сили са мобилизирани за чистотата на района. Ванга никога няма да бъде забравена и затова насам винаги ще идват много хора", твърди управителят на комплекса Серафим Иванов.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички