Хилда Казасян стана жертва на много нагла измама

Клипът е създаден, чрез изкуствен интелект

Хилда Казасян стана жертва на много нагла измама | StandartNews.com

Хилда Казасян стана жертва на много нагла измама, заради която й се наложи да понесе доста неприятности. Освен това нейни близки много се стреснаха, щом разбраха, че тя страда от сериозен здравословен проблем.

Клипът се оказва от така наречените "дийп фейк" фалшификати, създадени чрез изкуствен интелект, който генерира видео и глас. Всъщност, Хилда е поредната, а вероятно няма да е и последната, жертва на възможностите на изкуствения интелект, който навлиза с много плашещи темпове в ежедневието ни.

От фейк клипа става ясно, че Хилда Казасян рекламира конкретен продукт, благодарение на който се е справила с проблема си и даже нещо повече - заради който даже е рискувала, както става ясно от информацията, да се окаже в инвалидна количка.

Измамата е видима през цялото време, тъй като видеото е с много лошо качество, личи, че гласът е преправян и не съответства много на този, който има Хилда Казасян, освен това някои от думите са изречени грешно, което не е характерно изобщо за нея. Да не говорим, че има осезаемо разминаване между изречените думи и мърдането на устните.

Изкуственият интелект все още е видим, но тенденциите са всички грешки, които го уличават, да бъдат свеждани с течение на времето до минимум или изобщо да ги няма, което създава тепърва страхотни проблеми.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай