Събота,

Хайки за коли без винетки

От: Администратор -
Хайки за коли без винетки
A
A
A

КАТ започва масови проверки за винетни стикери, съобщиха от МВР. Акцията тръгва от понеделник в цялата страна, но още този уикенд патрули на "Пътна полиция" бяха изкарани по основните транспортни коридори на страната, за да дебнат за шофьори, които пътуват гратис. Полицейските действия изцяло са синхронизирани с местните структури на ИА "Автомобилна администрация", както и с мобилни групи на Агенция "Пътна инфраструктура".

От МВР напомнят, че винетната такса се заплаща от собственика или ползвателя на пътното превозно средство след деклариране на регистрационния му номер. "Винетката се състои от две части. Първата част е оформена за еднократно залепване в долния десен ъгъл на вътрешната страна на предното стъкло на пътното превозно средство и е осигурена срещу фалшифициране със защитни знаци. Тя има и предназначението да удостоверява плащането на винетната такса пред контролните органи", пише в съобщението на МВР. Водачът е длъжен да предоставя при необходимост валиден документ, доказващ купуването на винетката. Това трябва да е малкият отрязък от винетката, заедно с касова бележка плюс квитанция с печат от обекта, в който е закупен стикерът.

От тази година цената на винетката за леките автомобили е увеличена от 67 на 97 лева. Междувременно в София стартира акция срещу неправилно паркирани коли през нощните заведения. В петък вечер бяха изненадани собствениците на лъскави возила пред култовия клуб "365" на ул. "Оборище". Хората бяха глобени с по 50 лева, а колите им вдигнати от паяк на "Градска мобилност". Акцията ще продължи през целия уикенд, предупредиха от МВР.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички