Хараламбиев отложи два пъти делото за радикален ислям

Хараламбиев отложи два пъти делото за радикален ислям | StandartNews.com

Пазарджик. Хари Хараламбиев отложи два пъти делото за разпространение на радикален ислям в Пазарджик. Адвокатът е единствен упълномощен защитник на обвиняемите Саид Мутлу, Абдулах Салих и Ахмед Ахмед и без него процесът не може да започне. Той обаче не се яви в насрочените от магистратите часове.

Делото трябваше да започне рано сутринта, заради отсъствието му съдиите го отложиха за 11 ч. Хараламбиев обаче не дойде и за този час. Съдиите насрочиха ново начало на заседанието за 2 часа. Адвокатът не е подал молба, с която да обясни причините за неявяването си.

На днешното съдебно заседание се явиха всички 13 обвиняеми. Призовани са 15 свидетели от общо 30, които трябва да бъдат разпитани днес. От тях в началото на съдебното заседание не се явиха трима. Адвокат Васил Василев, цитиран от „Фокус”, каза, че молбата на останалите защитници е да не се превръщат в заложници на ангажиментите на адвокат Хараламбиев. Адвокат Лулчева пък обясни, че Хараламбиев няма мобилен телефон, така че е трудно да бъде открит, но ще се съобразят с решението на съда да изчакат до 11.00 часа. Около пазарджишкия съд имаше и стотици мюсюлмани в знак на протест срещу делото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай