Хакерска атака блокирала сайта на Слави за концерта

Хакерска атака блокирала сайта на Слави за концерта | StandartNews.com

Хакерска атака попречи на много хора да гледат на живо концерта на Слави Трифонов и "Ку-ку бенд" от националния стадион "Васил Левски". Това става ясно от съобщение на фирмата, която поддържаща сайта. 

Припомняме, че от екипа на "Шоуто на Слави" обявиха, че всеки, който не е успял да си вземе билети, може да гледа концерта на живо в интернет. За целта трябваше да си купи специален код на цена от 5 лв. и да се регистрира в сайта. Малко след 18 часа обаче много хора се оплакаха в социалните мрежи, че нямат достъп и се притесняват, че едва ли ще успеят да зърнат шоуто.

Целенасочена атака от типа DDoS към всичките сървъри на компанията, осигуряващи поддръжката на електронната страница, е основната причина за проблема. Големият брой зрители, желаещи да купят кодове в последния момент, също е забавило сървърите допълнително.

Сайтът е бил хакнат около 18:50 ч. вчера, което предизвиквало забавяне на известията за потвърждение на плащане.

"Уважаеми почитатели на Слави Трифонов и Ку-ку бенд, екипът на Еволинк Ви поднася най-искрените си извинения за възникналите технически проблеми със сайта www.slavilive.com. Еволинк ще възстанови за своя сметка всички заплатени кодове за достъп до живото излъчване. Причината за техническите проблеми бе целенасочена мрежова атака от типа DDoS към всички сървъри на компанията, осигуряващи поддръжката на сайта, заявиха от компанията", гласеше съобщение до потребителите, закупили кодове за излъчването на концерта.

Проблемът е бил идентифициран около 20, 45 часа, а малко след 21 е активирана защита, за да може зловредният трафик въобще да не достига до мрежата.

От фирмата "Еволинк" обявиха, че ще възстановят всички заплатени суми, включително и на "зрителите, които са се закачили рано към стрийминг сървърите и са гледали концертa без да усетят проблеми".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай