Гугушева с кредит от 133 000 евро

Парите теглила от фирма на майка си за апартаменти на синовете си

Гугушева с кредит от 133 000 евро | StandartNews.com

София. Номинираната за конституционен съдия Галя Гугушева призна в ефира на бТВ, че за последните 6 години е взела два кредита от 133 000 евро от "Лигъл Партнърс", която е собственост на нейната майка Тотка Ахчийска.

Това беше по мое лично решение исках да имам погасителен план. Средствата са използвани за купуване на апартаменти на двата ми сина, каза Гугушева. Доходите ми са публични, във фирмата, която се занимава с консултантска дейност работят и други членове на моето семейство.

От казаното на кандатката за КС стана ясно, че тя получила като дарение апартамент от сина си, а после теглила кредит, за да му купи друг апартамент. Гугушева има апартамент от 65 кв. м. в Гео Милев, който бил дарен от големия й син на нея и на баща му. Впоследствие Гугушева тегли заем за купуване на друг апартамент от 150 кв.м., в който живее същият този син. Това жилище е купено за 71 000 лв. през 2009 г, въпреки че тогава цените са 5 пъти по-скъпи. Не съм свикнала да получавам подаръци, това си беше сделка, каза тя.

Съпругът ми не е братовчед, нито има някаква родствена връзка с Емил Кабаиванов, каза още Гугушева. Тя потвърди тезата си, че се е запознала с Емил Кабаиванов по време на номинацията.

Тя каза, че не се притеснява от факта, че тримата независими депутати, които внасят кандидатурата дори не знаят името й. При внасянето един от тях – Димитър Карбов я нареше Галя Гогошева. "Инициативата за внасянето на кандидатурата беше на Емил Кабаиванов. Направих обективна преценка на своите възможности и тогава приех", обясни тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай