Неделя,

Гришо ли? Ето колко родни баровци изгоряха при грабежи

От: Редактор -
709
Гришо ли? Ето колко родни баровци изгоряха при грабежи
A
A
A

Оказва се, че най-добрият ни тенисист Григор Димитров, който на 16 април бе зрелищно ограбен от дръзки и въоръжени до зъби тъмнокожи бандити на една от най-оживените улици в Барселона, далеч не е единственият потърпевш популярен българин, станал жертва на ширещата се напоследък тежка организирана улична престъпност в Барселона, Рим, Париж, Лондон, а и в други мегаполиси в сърцето на цивилизована Европа.

Само през последните няколко месеца поне дузина родни богаташи, сред които и висаджийската вдовица Мая Илиева,  Георги Семерджиев – Жоро Шопа и футболният бос Стойне Манолов, са ставали мишена на улични обири, реализирани от въоръжени банди в Париж и Барселона.

Преди няколко месеца Мая Илиева останала без скъпоструваща гривна и часовник, след като била ограбена от трима тъмнокожи мъже. Грабежът бил извършен на излизане от ресторант в центъра на Париж, в района около Айфеловата кула. Общата стойност на откраднатите бижута от висаджийската вдовица е минимум 50 000 евро. Нито тя, нито придружаващите я приятели, не са пострадали.

Криминалисти от френската столица твърдят, че шансът извършителите да бъдат заловени с плячката, са много малки.

 Обирджиите в Париж са предимно африкански бандити, които крадат луксозни часовници, бижута и скъпи дамски и мъжки чанти. Полицията не успява да се справи с ширещата се престъпна вълна, насочена основно към богаташи.

Стойне Манолов е претърпял инцидент на 5 април, часове преди великото испанско футболно дерби „Барселона“ – „Реал“ (Мадрид). Той е останал без „Картие“, оценено на 50 000 евро.

Шопа  пък е бил нападнат от мароканци в сърцето на Барселона и ограбен малко, след като е посетил бутик на „Картие“, заедно с настоящата си изгора Юлия.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com