Грип погуби 7-годишно дете

Грип погуби 7-годишно дете | StandartNews.com

Пловдив. Седемгодишно момче е починало от сърдечна недостатъчност, най-вероятно след усложнение от грип, съобщиха от Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив. Детето е от Пазарджик, а в лечебното заведение под тепетата е прието малко след полунощ на 24 януари 2013 година в Клиниката по педиатрия и генетични болести. Преди това е лекувано в родния му град. Заради тежкото състояние на момчето то е настанено в Отделението за реанимация и интензивно лечение на клиниката, където е починало в 14.05 часа на същата дата.

При приемането му като придружаващи заболявание са вписани миоперикардит (възпаление на миокарда) и кардиогенен шок – състояние, при което сърцето не може да изпомпва достатъчно кръв към останалата част от тялото.

Доктор Таньо Шмилев - шеф на Отделението за реанимация и интензивно лечение на Клиниката по педиатрия към Университетска болница "Свети Георги", не изключи възможността усложненията да са настъпили в следствие на новия грипен вирус, който циркулира тази година, тъй като е установено, че той може да доведе до миокардит, съобщи "Марица". Окончателната причина ще стане ясна след излизане на резултатите от изследванията. Според доктор Шмилев място за паника няма, тъй като тези случаи се срещат изключително рядко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай