Грим за изкусителки

Грим за изкусителки | StandartNews.com

Подчертаните в тъмно очи придават фатално излъчване

Ако имате тъмна коса, матов тен и черни или кафяви очи, вашите сенки са в бежово-розово. Те ще придадат задължителния блясък на погледа ви. Разнесете ги с пръст върху клепачите, като се стараете те да изсветляват в посока нагоре. Ако сте в адекватното настроение, подчертайте долните мигли с нежно лилаво. Актуалният макиаж е все така в "опушено" сиво, но нека гланцът ви за устни да бъде "пепел от рози". Ако очите ви са зелени или пъстри, е добре и ефектно сенките ви да бъдат в медени нюанси. Акцентирайте миглите си с перлено сиво - и погледът ви ще придобие необходимата за разпалването на мъжкото любопитство загадъчност. Устните - с минимално количество червило в тон "Сахара". Ако сте блондинка, то тогава вашата гама е в охра и кестен.

През деня най-добрият руж е кремообразният - поставя се лесно и бързо, но по малко. Вечерта - компактна пудра, за да матира лицето. Не забравяйте особено важна подробност - ружът и червилото не бива да са абсолютно еднакви. Ще "свалите" десетина години от лицето си, ако прокарате ружа по дължината на челюстта. Ако искате да минимализирате бузите си, то тогава го нанесете точно под скулите. Притеснява ли ви мисълта за двойна брадичка, използвайте руж в тъмен цвят - направо върху нея.
Ако използвате фон дьо тен за лицето, не забравяйте шията и деколтето. Ако между тях има разлика, ще изпаднете в неудобно за всяка елегантна дама положение. Можете да смесите малко автоброзант с крема за бюста си. Действа страхотно - и е много зрелищно.

Повече вода

Слънцето вече е на линия, така че заредете чантата с бутилка с вода. Не че през зимата не е трябвало да пиете безценната течност, но сега вече нямате оправдания за нейното отсъствие от деня и графика ви. Ето няколко правила. Всяко кафе трябва да е придружено с чаша с вода - така, както правят в Гърция, Италия и Ориента. Това не е прищявка, а изискване на организма. Пак по тези географски ширини задължително предлагат вода, преди да ви сервират аперитивите, ордьоврите и салатите. Тя не само ще ви освежи, но и ще притъпи апетита ви. Така че няма да се нахвърлите върху храната като освирепели. Преди да си легнете, сложете около леглото си бутилка с вода. Така няма да пропуснете сутрешните животворни глътки - те са първата хидратация за деня. С тяхна помощ ще изхвърлите по-бързо токсините. Ако все още не сте свикнали да пиете вода през час-два, то сипете я в красиво шише и сложете в нея лимон, листенца джоджен или мента.

Отслабвайте с ядки

Няма нищо по-сигурно от вталяването с ядки - но сурови, а не печени или пържени. Те обаче са твърде полезни и за здравето. Фъстъците стимулират храносмилането. Съдържат много фибри, които ускоряват изхвърлянето на токсините. Но внимавайте да не сте алергични към тях. Орехите са супер важни за сърцето с ненаситените си мастни киселини, между които и омега-3. Лешниците са като фреш за мозъка. Те понижават и лошия холестерол. Шамфъстъкът зарежда с енергия, богат е на желязо, фосфор, калий... Всички те борят умората. Кашуто успокоява и елиминира стреса. Просто в него има най-много магнезий. Бадемите са пълни с калций, желязо, калий, магнезий и витамин Е. Притежават и олеиновата ненаситена мастна киселина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай