Граждани сигнализираха за провокаторите на протестите

Чернев: Ние нямаме нищо общо с провокаторите

Граждани сигнализираха за провокаторите на протестите | StandartNews.com

София. Граждани изпратиха сигнали до бТВ, в които се твърди, че криминално проявени лица от Русе са сред провокаторите на протеста в София. Същите тези хора преди това са участвали на срещата на протестиращите с премиера Пламен Орешарски.

Запитани дали са организирани, те обясняват, че са от сдружение „Свобода". Ексдепутатът от Атака Павел Чернев бе лидер на партия с това име.

Групата гравитира около охранителна фирма на бивша силова групировка, активна в страната. Това научи bTV от свой източник в МВР. Според него „здравите момчета", които бяха локализирани от полицията по време на последната масова демонстрация в столицата, са бивши или настоящи служители на фирмата.

В телефонен разговор в "Тази сутрин" по бТВ, Чернев обясни: "Провокатори с име на партия, което дублира бившата ми партия, притесняват протестиращите. Нашите симпатизанти се събираха на Спортната палата, ние нямаме нищо общо с провокаторите. Имахме информация, че симпатизанти на Сидеров ще провокират отново протеста, затова се вляхме и ние в него", каза още Чернев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай