Гръцки пенсионери се изнасят на квартира в Сандански

Гръцки пенсионери се изнасят на квартира в Сандански | StandartNews.com

Сандански. Бум на наемане на квартири в курорта Сандански от гръцки пенсионери от началото на този месец отчитат брокери в агенции за недвижими имоти. От години гръцка реч се чува из целия град, тъй като тук си харчат пенсиите близо 30 гърци. Някои са си закупили жилища, но повечето живеят под наем на квартира.

 

„Сънародниците ми харесват този край. Не само Сандански, но и Петрич. Повечето наемат жилища за 1-2 седмици, най-много за месец. Рядко са тези, дето остават да живеят тук. Просто и те като мен търсят по-спокоен живот и хубави старини в страната ви", твърди 70-годишният Ангелос, който живее в града вече 12 години. С пенсията си от 900 евро няма никакви проблеми в България - има и за сиртаки, и за узо.

 

„Някои идват, за да си плащат, за да бъдат с млади български жени. Тук всичко им излиза много по-евтино. Обаждат ми се, питат ме за квартири", признава гръцкият пенсионер.

 

Месечната издръжка за него и другите възрастни гърци в Сандански и Петрич пада 2-3 пъти. Tе живеят като богаташи у нас. Ако искат, могат всяка вечер да са на заведение. Не се ограничават, парите им стигат за всичко, което искат. "Имаме много гърци в града. Някои дори сключват бракове с нашенки, а други живеят с тях на семейни начала. На съседите им допада тук, спокойно е, а и по-евтино", коментират санданчани. Те отдавна са свикнали с наплива на възрастни комшии в града им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай