Гръцки хайки за наши шофьори

Гръцки хайки за наши шофьори | StandartNews.com

Железничарите на комшиите стачкуват днес, фериботите няма да работят

Гръцкият КАТ почва хайки за наши шофьори. Засиленият контрол ще бъде предимно по шосетата, откъдето традиционно прииждат българските туристи заради почивните дни от 1 до 6 май, съобщи БНР. Очаква се за миниваканцията покрай Гергьовден хиляди нашенци да сменят дъждовното време у нас с плаж по островите на юг. Експерти препоръчват сънародниците, решили да прекарат празниците в южната ни съседка, да са особено предпазливи.

Нашенците трябва да имат предвид, че фериботите до островите в южната ни съседка днес няма да се движат. Очаква се трафикът в Гърция да е доста натоварен и заради стачката на железниците в страната. До петък включително по централните пътища в страната на Зорба Гъркът е забранено движението на ТИР-ове, за да се облекчи трафикът на леки автомобили.

Глобите за сгафили шофьори в южната ни съседка са доста солени. За превишаване от 20 км/ ч. се налага санкция от 140 евро. Тя се намалява на половина, ако се плати в срок от 2 седмици. Стратегия шофьорът да се залепи зад по-бързо движещ се автомобил, за да може полицията да спре първия, не върши работа, предупреждават от БНР. Гръцките полицаи засичат с радари с камери всички нарушители и след това да ги спират километри по-надолу по пътя. Нашенците трябва да внимават и къде паркират в големите градове. Обикновено провинилите се остават без един от регистрационните номера на колите си, за да не могат да се измъкнат без да платят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай