Грациите: Цвети много се промени, не сме я оставяли

Грациите: Цвети много се промени, не сме я оставяли | StandartNews.com

Късно снощи отборът ни по художествена гимнастика се върна от най-тежкото състезание в живота си. Момичетата кацнаха на летището в София с шест бронзови медала - единият е за Цвети.

С българския химн, много цветя и прегръдки бяха посрещнати момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика. Грациите не успяха да сдържат сълзите си. Ето какво разказаха те и техните треньори:

Ренета Камберова: "Цвети в последния месец много се промени. В един момент усетихме, че нещата не вървят добре - тя не идваше на тренировки. В петък отидохме при нея. От 21.00 часа до полунощ говорихме с нея, плакахме с нея, даже й тропнахме по масата. Умолявахме я да се върне при нас. Ние сме зависими от нея. Тя накрая каза, "Добре ще го направя заради вас". Прибрахме се спокойни. На следващия ден трябваше да дадем допинг, тя не дойде. Това можеше да означава, че я укриваме. Потърсихме я, тя ни каза, че не може повече. Казахме й, че я обичаме и че сме зад нея. Това, което се каза, че сме я оставили, са пълни глупости. Тя ни е семейство и забранявам да се говори против нас и против треньорите ни, защото направихме всичко. Ние бяхме готови да стъпчем една мечта в името на това Цвети да е щастлива. Наскоро си говорихме и й казах, че искаме само да е щастлива. Тя ми каза, че един ден ще се усмихне истински. Ние сме едното семейство с нея".

Илиана Раева, президентът на БФХГ: "Истината е, че се вълнуваха момичетата и се притесняваха. Сигурна съм, че много голяма част от вас, които следят пътя на този отбор, едва ли е повярвал на безумните неща, които прочетохме. Благодаря ви за това, че дадохте шанс да се търси истината, а не да обвинявате безпочвено един треньор, който беше унищожен и съсипан на европейското първенство, сринат емоционално. Щастлива съм, че успяхме да предолеем това и момичетата да играят".

Ина Ананиева, старши треньорът: "Абсолютен шок. Научихме в автобуса за Цвети. Изключително съм горда за решението, което взехме. Не можете да си представите какво преживя Любомира Казанова, която без нито едно състезание излезе и си изигра съчетанията без грешка. Това са едни изключително борбени момичета. Искам да благодаря на Илиана, защото не можете да си представите в тези дни колко силна беше тя".

Михаела Маевска, капитан на отбора: "Няма как при една такава случка да се чувстваме на върха на щастието, наистина беше много тежко за всички. Успяхме да се стегнем и да изиграем съчетанията. Колкото и трудно да ни беше, бяхме сигурни, че трябва да играем за Цвети, защото тя е част от нашия отбор. Всичко, което се изсипа върху нас и треньорите, беше много жестоко. Благодаря на всички, които ни подкрепяха до последно".

Състоянието на Цветелина Стоянова засега е остава тежко и без промяна. Тя е интубирана и под упойка, съобщиха за БНТ от "Пирогов". В следствие на злополучния инцидент гимнастичката получи множество травми. Тя е с разкъсване на далака, което е причинило кръвоизлив, има травми в областта на корема, гръдния кош и прешлените.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай