Гръмнала гума уби мъж

Изхвърчала от ТИР, 35-годишният Стефан искал да я премести от шосето

Гръмнала гума уби мъж | StandartNews.com

София. Нелеп инцидент отне живота на 35-годишния Стефан на Околовръстното шосе в столицата.

Гума от ТИР изхвърча и уби мъжа, който искал да я премести от пътя. Инцидентът е станал на моста край Суходол на ул. "Бойчо Бойчев". Жестоката катастрофа затвори за два часа пътя, а трафикът беше отклоняван през "Овча купел".

Малко след 15 ч. в петък ТИР, натоварен с дървен материал, се движел от магистрала "Люлин" към "Тракия". Гумата убиец обаче изхвърчала от камиона и тръгнала да се търкаля по околовръстното. Тежката машина успяла да спре едва след 500 метра.

През това време по шосето минавал "Фолксваген Пасат" с двама мъже. По непотвърдена информация те работели във фирма за щори и отивали на адрес за монтаж. След като видели инцидента, 35-годишният Стефан, който бил на мястото до шофьора, слязъл да премести гумата от пътя, за да не пречи на движението. В този момент обаче тя гръмнала, а мъжът издъхнал на място. Според очевидци главата му изхвърчала поне на 100 метра в страничните поляни до Околовръстното.

Предполага се, че взривът е бил предизвикан от силното нагряване от търкането на гумата. Тялото на убития мъж беше прибрано около час след катастрофата, а неговият колега беше викнат за разпит в полицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай